Jongerenvraagstukken op de agenda

Algemeen
Hoe zien jongeren hun toekomst in Amsterdam en Nieuw-West?
Hoe zien jongeren hun toekomst in Amsterdam en Nieuw-West? (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Met welke onderwerpen houden jongeren zich in Nieuw-West bezig? Hoe zien jongeren hun toekomst in Amsterdam en Nieuw-West? Over deze onderwerpen gaat de Stadsdeelcommissie Nieuw-West op dinsdag 6 juli, in een speciale vergadering, in gesprek met jongeren. 

De corona uitbraak en de gevolgen treffen iedereen, maar zeker ook onze jongeren. Onderwijs werd vanuit huis gevolgd en wat betekent dit voor de kwaliteit van het onderwijs, de waarde van het diploma, maar ook voor het contact met leeftijdgenootjes. Hoe zien zij hun toekomst in de stad en het stadsdeel?

Agenda bepalen

Het is een gegeven dat er meer over jongeren, dan met jongeren wordt gepraat. Om deze reden organiseert de Stadsdeelcommissie Nieuw-West een speciale vergadering waar jongeren zelf de agenda mogen bepalen en zij samen met adviezen komen om de stem van de toekomst te laten gelden. 

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk jongeren aan deze vergadering meedoen, zodat de commissie op de hoogte blijft van wat er speelt bij de jongeren in de verschillende buurten in Nieuw-West. Alleen zo kan Nieuw-West verder worden verbeterd. 

Jongeren

De vergadering is, in verband met richtlijnen rond corona digitaal en is van 18.00 tot 19.30 uur. Jongeren kunnen zich aanmelden per mail, via:  stadsdeelcommissie.nieuw-west@amsterdam.nl. Geef dan duidelijk aan dat  het om een aanmelding gaat voor de jongerenvergadering van 6 juli van de stadsdeelcommissie Nieuw-West. Ook wordt het zeer gewaardeerd als er alvast onderwerpen worden aandragen voor de vergadering.

Live te volgen

Na de jongerenvergadering gaat de stadsdeelcommissie verder met de eigen agenda. De vergadering van de stadsdeelcommissie is altijd live te volgen en terug te kijken op: nieuw-west.notubiz.nl/. De leden van de stadsdeelcommissie zijn tijdens de verkiezingen van 2018 gekozen om de bewoners van Nieuw-West te vertegenwoordigen bij zaken die Nieuw-West aangaan.

Informatie

Meer informatie over de stadsdeelcommissie is te vinden op: www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/stadsdelen/stadsdeelnieuwwest/leden-sdc-nieuwwest/.