Kinderen worden vermaakt door MidzomerMokum

Algemeen
Voor elke leeftijdsgroep zijn er leuke activiteiten.
Voor elke leeftijdsgroep zijn er leuke activiteiten. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Een zomer vol sport, muziek, theater, kunst, techniek en nog veel meer. Dat belooft het programma van MidzomerMokum Nieuw-West, dat van 10 juli tot en met 22 augustus voor de jeugd wordt georganiseerd. Het programma bevat zoveel onderdelen zodat kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 23 jaar: mee kunnen doen. Emre Ünver, stadsdeelvoorzitter Nieuw-West,geeft zaterdag 10 juli hiervoor het startschot samen met kinderburgemeester Dominic en Imane Valk, Amsterdammertje van het jaar. Dat gebeurt om 14.00 uur bij de Cruyff Court Botteskerkpark. Het programma deze dag is tot 17.00uur. 

Emre Ünver kijkt er alvast naar uit: “Ik reken weer op een groot succes. Dat jongeren zich vermaken tijdens de zomervakantie is van groot belang. Zeker in deze tijd van corona. Dat zagen we vorig jaar en dat verwacht ik deze zomer ook. Ik ben trots op dit aanbod, dat samen met partners is ontwikkeld. Ik wens iedereen een sportief en ontspannen MidZomerMokum.”

Groot succes

De eerste editie van MidzomerMokum startte vorig jaar vanwege de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de ontwikkeling van jonge Amsterdammers. Het was toen een groot succes en smaakte naar meer. Daarom trekt stadsdeel Nieuw-West opnieuw samen op met scholen, sportverenigingen, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en tientallen andere partners om zo kinderen en jongeren een mooie en leerzame zomer bezorgen.

Er is een gevarieerd programma, zoals bij Zwemschool de Dolfijn waar kinderen van 4 tot 12 jaar met een zwemdiploma in vier weken verschillende zwemsporten; waterpolo, synchroonzwemmen, schoonzwemmen en triatlon/ wedstrijdzwemmen kunnen doen. Stichting Unite organiseert een vierdaags zomerkamp met leuke activiteiten met sport en spel en ontspanning voor diverse leeftijden op verschillende data.

Zomerkamp

Ook is er ruimte voor avontuurlijke activiteiten op het gebied van natuur en gezondheid, zoals natuurprogramma’s in Nijkamp schooltuin en workshops en zomerkamp driedaagse van Natureluur/ de Natuurkamer.

Op het gebied van media gaan kinderen van 8 tot 12 jaar bij de Stichting DW-RS Productie aan de slag bij de mediaclub met schrijven en foto’s maken voor een echte krant en toffe filmpjes maken voor social media. Bij OBA Osdorp leert de jeugd in een workshop om een verhaal, songtekst, gedicht of boek om te zetten in een beeldend verhaal door middel van de stop motion techniek. De OBA’s in Osdorp, Slotenmeer en Postjesweg bieden dit jaar veel activiteiten waarbij spelenderwijs kennis wordt gemaakt met media en techniek.

Inloopworkshops

Muziekliefhebbers kunnen bij Aslan Zomerschool een week lang iedere dag werken aan andere skills. Van capoeira (Braziliaanse vechtdans) tot dj en van darbuka (vaastrommel) tot streetdance. Bij ZID theater kunnen deelnemers aan de slag met muziek, dans, schilderen, bouwen, schrijven en theater. Ook The Beach organiseert vijf creatieve inloopworkshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Dit is op twee plekken in Osdorp. Dock biedt onder meer aandacht aan muziek, koken en organiseert een filmavond.

Persoonlijke ontwikkeling, beroep en burgerschap staat op de agenda bij onder andere New Metropolis. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar kunnen deelnemen aan het voorjaarsprogramma vol groeisessies, masterclasses en creatieve sessies rondom het maken van een eigen verhaal.

Speciaal voor meiden zijn allerlei activiteiten georganiseerd door onder andere Dock, Elance Academy en Combiwell. Teveel om op te noemen. Er is ook aan feest en ontspanning gedacht. Zo is er barbecue en muziek, een kick-off happy summer programma, een dagje strand en nog veel meer.

Meedoen is (bijna overal) gratis. Meer informatie en aanmelding via: www.midzomerMokum.nl.