Bureau Postjesweg spil in de kunstwereld van Nieuw-West

Algemeen
 De tekeningen van Hamid El Kanbouhi op doek bij  Testpaviljoen Sloterdijk uit de serie ‘Van Amsterdam tot Dahkla, een wandeling in mijn hoofd’.
De tekeningen van Hamid El Kanbouhi op doek bij Testpaviljoen Sloterdijk uit de serie ‘Van Amsterdam tot Dahkla, een wandeling in mijn hoofd’. (Foto: Iris Dik)

NIEUW-WEST - De nieuwe kunstruimte Bureau Postjesweg is een nieuwe kunstruimte op initiatief van een organisch groeiend kunstcollectief in Amsterdam Nieuw-West en fungeert als platform voor presentaties en uitwisseling in Nieuw-West. Het werd eind juni officieel geopend door Ronald Mauer, portefeuillehouder Cultuur van stadsdeel Nieuw-West, en Helmich Heutink, eigenaar en ontwikkelaar van appartementencomplex New West waar de projectruimte gevestigd is, naast metrohalte Postjesweg, hoek Johan Greivestraat.

Voor de zomervakantie was de slotavond van de eerste expositie: Müge Yilmaz ‘On Protection’ met bijzonder event ‘I burn for you’ van Sarah van Sonsbeeck. ‘On Protection’ was twee maanden na zonsondergang te zien van buitenaf via de glazen hoekpui. Een kleurrijk verlichte verzameling beschermende symbolen uit werelderfgoed bevolkte de ruimte.
Kunstenaar Müge Yilmaz woont in Nieuw-West. Ze werkt deze zomer ook aan Four Sisters, een eetbaar labyrint en kunstpodium in Tuinen van West.

Exposities

Alle projecten van Bureau Postjesweg zijn ingebed in the sociale en culturele context van Nieuw-West, zoals exposities, korte presentaties en het beschikbaar stellen van de ruimte aan gastkunstenaars. Bureau Postjesweg werkt met een groeiend collectief van kunstenaars en programmamakers als gastvrije en kritische ruimte voor reflectie, interactie en culturele verbinding in de buurt.
Ook werkt het collectief in opdracht voor bijvoorbeeld GGD Amsterdam Amstelland aan series kunstdoeken voor de omheining van testpaviljoen Sloterdijk. Hier zijn tot eind 2021 werken te zien van Abdelkader Benali, Hamid El Kanbouhi, Marlies Rijneveld, Rosa Johanna, Müge Yilmaz en Sarah van Sonsbeeck.