West Beach Film Festival winnaar New WeSter cultuurprijs 2021

Algemeen
De vertegenwoordigers van het West Beach Film Festival.
De vertegenwoordigers van het West Beach Film Festival. (Foto: Hadi Mahmoudi)

NIEUW-WEST - Tijdens het zeer geslaagde, goed bezochte en swingende culturele Sloterplas Art Festival reikte juryvoorzitter Ronald Mauer de wisseltrofee uit aan Pauline Quax, vertegenwoordiger van het West Beach Film Festival. Deze stadsdeelprijs is in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam Nieuw-West onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. 

Enkele zinnen uit het juryrapport: “De jury feliciteert Roelof Fruithof, als stuwende kracht en curator, van het West Beach Film Festival met de New WeSter Cultuurprijs 2021. Het openlucht filmfestival is gestart in 2004 met filmvertoningen op het terrein van het toen nieuwe Sloterparkbad aan de Sloterplas, en heeft nu haar vaste plek gekregen, op het schiereiland bij het Sloterstrand.

Waardering

De jury spreekt haar waardering uit voor het culturele filmaanbod met de samenhangende activiteiten, die zeer divers zijn en gelinkt aan de behoefte van de verschillende bezoekers, jong en oud, van diverse etnische achtergronden en geaardheid. Goede voorbeelden hiervan zijn: het jaarlijks programmeren van een LHBT-film in samenwerking met Pink Nieuw-West en Oxville Cinema en het programmeren van niet-westerse films, in het kader van ‘Cultuur van je Buur’.

Het West Beach Film Festival is een evenement waar je je op verheugt na de vakantie, om elkaar daar weer te zien, je buurtgenoten te ontmoeten en met elkaar van bijzondere films te genieten. Een evenement dat Amsterdam Nieuw-West op de culturele kaart heeft gezet.”