De Grote Red Je Reet Show in De Krakeling

Algemeen
De Grote Red Je Reet Show belooft wat voor de jeugd.
De Grote Red Je Reet Show belooft wat voor de jeugd. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Het Maas Theater speelt zondag 17 en maandag 18 oktober de voorstelling De Grote Red Je Reet Show voor kinderen vanaf 6 jaar in De Krakeling. In de show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. 

De show zorgt voor een mashup van X Factor, Holland’s Got Talent, Expeditie Robinson, De 1, 2, 3 Show en Jackass. Een reality gameshow, maar dan in 3D, live en recht voor je neus. Zijn de kandidaten wel zo cool als ze eruit zien? Zijn ze sterk genoeg om te verliezen? Wat zijn de spelregels en waarom veranderen ze steeds? En wie redt er vandaag het beste zijn reet? 

Vage bedoelingen

Een fysieke show vol vreemde twists, vage bedoelingen en onverwachte winst. Zoals het leven zelf eigenlijk. “Er ligt in onze maatschappij veel nadruk op logica, op oorzaak en gevolg. Van jongs af aan word je verteld dat als je maar genoeg je best doet, je later kan worden wat je wilt. Dat na de A de B komt en 1 + 1 altijd 2 is. En dat je kan winnen, als je het maar echt wilt. In mijn optiek zijn dat allemaal manieren om controle te krijgen over iets dat niet gecontroleerd kan worden. Het leven is chaos. Er bestaat geen logica of bedoeling en de spelregels veranderen voortdurend. Het beste wat je een kind volgens mij mee kunt geven, is een flexibele open geest. En hoe beter je bent in spelen, ook als je volwassen bent, hoe meer kans je hebt op geluk. Er bestaat voor het leven niet één tactiek of strategie. We doen allemaal maar wat. Het grootste geluk vind je pas als je jezelf kunt verliezen in het moment en in het spel”, aldus René Geerlings, artistiek directeur van Maas.

De voorstelling is te zien in Theater De Krakeling, Pazzanistraat 15,  zondag 17 oktober om 16.00 en 18 oktober om 14.30 uur. Toegang 13.50 euro. Kaartjes zijn verkrijgbaaar via 020 6245123 of www.krakeling.nl.