Bedreiging met vuurwapen op koerier in Amsterdam-West

Algemeen
Afbeelding

AMSTERDAM  - Afgelopen zaterdagmiddag is een koerier door twee verdachten met een vuurwapen bedreigd op de Jacob van Arteveldstraat. Het slachtoffer is niet gewond geraakt. De recherche is op zoek naar getuigen.

Om ongeveer 15.30 uur reedt het slachtoffer met zijn bestelbus via de Woutertje Pietersestraat naar de Jacob van Arteveldstraat. Vervolgens parkeerde hij zijn bestelbus op de hoek van de Jacob van Arteveldstraat met de Ernest Staesstraat om een pakket te bezorgen. Op het moment dat hij achterin zijn bus staat om een pakket te pakken, stonden er twee verdachten hem buiten de bus op te wachten. 

Eén van hen bedreigde hem met een vuurwapen. Onder bedreiging van dit vuurwapen namen de verdachten goederen weg uit zijn voertuig en renden met de buit in de richting van het Ernest Staesplein. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten maar deze vooralsnog niet gevonden.

De recherche is op zoek naar getuigen die meer weten over deze overval. Wie in de uren daarvoor iets opvallends heeft gezien of beeldmateriaal heeft ? Dan kunt u via onderstaande tipformulier contact opnemen met het onderzoeksteam. Graag bij telefonisch contact het proces-verbaalnummer PL1300_2021207073  noemen.