Ruim 8 ton voor buurtbudgetten in Nieuw-West verdeeld

Algemeen
De plannen voor Nieuw-West met de meeste stemmen en binnen het budget passen, worden uitgevoerd.
De plannen voor Nieuw-West met de meeste stemmen en binnen het budget passen, worden uitgevoerd. (Foto: Olivier Middendorp)

NIEUW-WEST - Stadsdeel Nieuw-West stelt dit jaar 864.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van plannen die door bewoners zijn ingediend. Inwoners van Nieuw-West kunnen dit buurtbudget zelf verdelen en zo bepalen welke plannen worden uitgevoerd. Vanaf 25 oktober kan er worden gestemd op plannen voor de buurt. De plannen met de meeste stemmen en binnen het budget passen, worden uitgevoerd.

Belangrijk onderdeel is het onder de aandacht brengen van de buurtbudgetten. Netwerken zijn daarvoor belangrijk. Daarvoor zoekt het stadsdeel ambassadeurs. “Van oudsher is er in Nieuw-West een sterke betrokkenheid met de buurt. Buurtinitiatieven zijn populair. Bewoners steken er veel energie in. Super is dat. Ambassadeurs zijn van harte welkom”, enthousiasmeert stadsdeelvoorzitter Emre Ünver. 

Aandacht

Het ambassadeurschap is een uitdaging voor inwoners die er van houden om het buurtbudget goed onder de aandacht te brengen onder vrienden, kennissen en (online) volgers. Daar staat een financiële vergoeding van 100 euro tegenover. Het doel is dat zoveel mogelijk bewoners gaan stemmen op hun favoriete plannen voor de buurt.

Maken kennis

Ambassadeurs maken de komende tijd kennis met elkaar en met buurtbewoners en krijgen de vrijheid om zelf de boodschap vorm te geven. Ook zijn ze onder meer aanspreekpunt over het buurtbudget. Daarbij delen ze informatie over het project en zorgen ze dat iedereen weet dat er gestemd kan worden. 

Voor het ambassadeurschap geldt een aantal voorwaarden: iemand moet woonachtig zijn in Nieuw-West, bereid zijn om zich in een periode van vijf weken, 25 oktober tot en met 29 november, in te zetten als ambassadeur. De verwachting is dat dit ongeveer 1 à 2 uur per week kost. Een ambassadeur heeft zelf geen plan ingediend en is niet betrokken bij een buurtbudget plan.

Kick-off

De ambassadeurs komen op drie momenten digitaal bij elkaar: tijdens een kick-off, een tussentijdse evaluatie en een eindgesprek. Deze gesprekken zullen niet langer dan een uur duren. Na afloop van deze periode ontvangen ambassadeurs de vergoeding.

Aanmelden kan tot en met 17 oktober via buurtbudgetNW@amsterdam.nl of : 06 2051 4374, of via Instagram of Facebook. Voor meer informatie: www.amsterdam.nl.