Schrijverstalenten voor Publieksprijs Nieuw-West gezocht

Algemeen
De genomineerden van afgelopen editie, zijn gebundeld.
De genomineerden van afgelopen editie, zijn gebundeld. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST – Schrijverstalentent uit het stadsdeel kunnen de pen weer oppakken voor de ‘Publieksprijs Nieuw-West’, de opvolger van de ‘Literatuurprijs Nieuw-West’, die Boekhandel  Meck&Holt organiseert. Verhalen worden door een niet mis verstane jury geselecteerd voor de verhalenbundel de Nieuw-West Side Story die in het voorjaar bij de boekhandel is te krijgen. Eigenaar van de boekwinkel, Eddie Mekkelholt, verheugt zich weer op de wedstrijd.

Inmiddels is het de vijfde jaargang van de oorspronkelijke literatuurprijs. “Het is leuk om inwoners van Nieuw-West erbij te betrekken”, vertelt Mekkelholt. Jaarlijks komen er toch weer leuke en kwalitatief mooie verhalen over Amsterdam Nieuw-west op papier. En hoe leuk is het om je eigen verhaal gebundeld in de boekwinkel te zien liggen.

Nieuw-West Side Story

Aanleiding van de literatuurprijs is destijds het boek ‘Het Monster van de Sloterplas’ geweest van Fred Martin, Jan-Paul van Spaendonk en Anthonie Holslag. “Dat was zo’n zes jaar gleden”, vertelt Mekkelholt. “Destijds gepresenteerd bij Scheltema. We hebben er toen een Boekenweekgeschenk van gemaakt en dat is uitgemond in de Nieuw-West Side Story.”

Inwoners van Nieuw-West, maar ook daarbuiten, kunnen voor 10 februari 2022 hun epistel inleveren bij de boekhandel. De tekst mag maximaal 3000 woorden lang en het thema moet Amsterdam Nieuw-West en/of de nabije omgeving  zijn. Het mag fictie, non-fictie, verleden, heden of toekomst zijn. 

Jury

De jury kiest een longlist van zo’n twintig verhalen, die worden opgenomen in de bundel ‘Nieuw-West Side Stories: vijfde jaargang’Die jury bestaat uit Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur Stadsdeel Nieuw-West; Abelkader Benali, schrijver en tv-presentator; Lilianne Ploumen, lid Tweede Kamer en Mathijs Deen, neerlandicus, schrijver en radiomaker voor de  VPRO. 

Klanten van Boekwinkel Meck&Holt krijgen de bundel gratis bij hun aankoop tijdens de Boekenweek. Daarin zitten ook twee codes waarmee twee keer gestemd kan worden op het favoriete verhaal. Na de Boekenweek kost een exemplaar 4,99 euro. In het najaar wordt de winnaar tijdens een heus boekengala bekend gemaakt. Onlangs gehouden voor de vorige editie in Ru Paré. Inzendingen, tekst en eventueel beeldmateriaal, kunnen gestuurd naar: literatuurprijs.Nieuw-West@hotmail.com. Meer informatie via: eddiemekkelholt@hotmail.com.