‘Stem op de mooiste dromen voor jouw buurt’

Algemeen
Emre Ünver
Emre Ünver (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Stadsdeelbestuurders van Nieuw-West lichten regelmatig iets uit wat hen in het stadsdeel opvalt en bezighoudt. Deze keer komt de column van stadsdeelvoorzitter Emre Ünver.

“Ook dit jaar is het weer een genot om te scrollen langs alle plannen waar bewoners mee komen voor hun buurt. Hun dromen voor een betere buurt zijn geen gigantische over-de-top ideeën, maar kleine wensen voorbij het eigen belang.

Veel bewoners willen meer groen goud in de wijk, willen hun straten versieren met bloemen in alle kleuren van de regenboog, willen meer plekken om elkaar te ontmoeten en willen iets betekenen voor buurtbewoners die hulp nodig hebben. Kortom, ze willen zich gewoon thuis voelen.”

Doe mee

“Inmiddels is de spannend tijd aangebroken om te gaan stemmen. Ben je twaalf jaar of ouder? Doe mee. Dat kan tot en met maandag 29 november klokslag 12.00 uur. Er is al ruim 10.000 keer gestemd.” 

“Dat hoge aantal zegt iets over de populariteit van buurtbudgetten. Van oudsher is er in Nieuw-West een sterke betrokkenheid met de buurt. Bewoners klagen niet alleen over wat er mis is, maar kraken ook hun hersens en stropen hun mouwen op om ons stadsdeel mooier te maken. Hun loyaliteit voor de wijk en elkaar is oprecht inspirerend.” 

Wat te kiezen

Er valt echt wat te kiezen. Er zijn maar liefst 109 haalbare initiatieven. Stuk voor stuk plannen waar bewoners liefde in hebben gestopt. Er is dit jaar in totaal 864.000 euro beschikbaar. 

Bewoners  betrekken

“We doen bij de buurtbudgetten altijd extra ons best om zoveel mogelijk bewoners te betrekken als we kunnen. Daarom is alle informatie ook in het Turks, Arabisch en Engels beschikbaar en hebben kinderen vanaf 12 jaar stemrecht. De buurt is immers ook van hen. Daarnaast kan niet iedereen even goed overweg met computers of internet. Dat is niks om je voor te schamen. Bel naar 0639004343 dan zorgen wij voor een papieren overzicht van de plannen en kunnen de stemmen ook telefonisch worden gegeven. Dus waar wacht je op? Bel of scroll langs alle creatieve ideeën en stem op die plannen die je vrolijk maken.”

Alle info is te vinden op www.amsterdam.nl/gebiedspaginas/buurtbudgetten-nieuw-west/.

Emre Ünver.