Straatberaad voor een mooiere buurt in Nieuw-West

Algemeen
Het Straatberaad is een soort van Klimaattop in Nieuw-West.
Het Straatberaad is een soort van Klimaattop in Nieuw-West. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Eigenwijks houdt dinsdag 23 november het Grote Straatberaad. Bewoners gaan in gesprek met buren over hoe de wijk mooier, gezonder, gezelliger en duurzamer kan worden. Wat vinden bewoners belangrijk, wat gaat het voor  mensen betekenen en wat kan er aan de overheid  worden gevraagd. Een ervaren voorzitter helpt erbij. 

In ieders leven speelt gezondheid bijna dagelijks een rol. Maar met klimaatverandering en duurzaamheid houdt niet iedereen zich dagelijks bezig. Hoe kan dit? Gezondheid en duurzaamheid zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe zorgen wordt er bijvoorbeeld voor gezorgd dat gezondheidsverschillen niet worden vergroot door de gevolgen van klimaatverandering? Hoe kan realiseren een groene, gezonde leefomgeving voor iedereen gerealiseerd?

Klimaattop

Het straatberaad is een soort lokale klimaattop, niet in Glasgow, maar gewoon in Nieuw-West. Het Grote Straatberaad Nieuw-West is op dinsdag 23 november, van 14.00 tot 17.00 uur, in De Serre, Pieter Calandlaan 258a.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op: www.eigenwijks.nl/het-grote-straatberaad.

Kunst en cultuur

Het Grote Straatberaad is een initiatief van We Are Warming Up, een organisatie die kunst en cultuur met het klimaatvraagstuk verbindt. Want: “Muziek, beelden en verhalen kunnen in het hart raken en dat is nodig om in beweging te komen.”

.