Naast de moeder en dochter dialogen zijn er ook vader-dochter bijeenkomsten.
Naast de moeder en dochter dialogen zijn er ook vader-dochter bijeenkomsten. (Foto: Pixabay)

Moeilijke onderwerpen en gesprekken tijdens Week zonder Geweld

Algemeen

NIEUW-WEST - Traditiegetrouw maken stadsdeel Nieuw-West en partners veel werk van de Week zonder Geweld. Die is dit jaar van wat langer dan een week en loopt tot en met vrijdag 10 december. Nieuw in het programma is dat er naast de moeder en dochter dialogen ook vader-dochter bijeenkomsten worden gehouden. 

“Erg nodig”, volgens stadsdeelvoorzitter Emre Ünver. “We schuwen moeilijke onderwerpen en het moeilijke gesprek niet in Nieuw-West, maar we behandelen ze wel met zorg. Het onderwerp van seksualiteit blijft precair en daarom creëren we veilige plekken waar dit soort intieme gesprekken gevoerd kunnen worden. Ook vaders moeten onderdeel zijn van het gesprek. Alleen zo weten ze waar hun dochters tegen aan lopen in het dagelijks leven en bij het gebruik van sociale media. Ik roep vaders, moeders, zoons en dochters op om mee te doen. We bieden ondersteuning.”

Uitweg

Ünver is ook dit jaar te spreken over de inzet van talloze partnerorganisaties aan de Week zonder Geweld. “Ook in Nieuw-West zijn vooral vrouwen en kinderen slachtoffer van geweld en het allerbelangrijkste dat we hen willen meegeven, is: er is een uitweg. Wij zijn er voor ze. Deze week is bedoeld om hen te bereiken en ons eraan te herinneren dat we nooit mogen wegkijken.”

Weerbaarheidstrainingen

In het programma is veel aandacht voor huiselijk geweld, dat nog veel voor komt. Teveel mensen zitten gevangen in een leven van angst en geweld. De situatie lijkt uitzichtloos, maar er zijn veilige manieren om eruit te komen. In Nieuw-West zijn er weerbaarheidstrainingen, workshops en dialogen. Leer grenzen stellen en signalen bij anderen herkennen. Praat mee over seksuele weerbaarheid en wederzijdse toestemming.

Slachtoffer

Steeds meer jongeren worden slachtoffer van (online) seksueel geweld. In de campagneperiode zijn er zo’n 60 activiteiten voor jongeren rond het thema seksueel geweld en huiselijk geweld. 

Kijk op de pagina Huiselijk geweld en kindermishandeling voor informatie en het programma. Bekijk het aanbod van activiteiten op de pagina Week zonder geweld in Nieuw-West.

Wie hulp en/of advies op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling wil, kan kijken op de website 020veiligthuis of gratis bellen naar 0800 2000, dat 24 uur per dag bereikbaar is. Kinderen kunnen de Kindertelefoon bellen: 0800 043.

Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 2 feb, 06:49
Afbeelding
Vrijwilliger Truus Schutte van Soest neemt afscheid van Amsta Algemeen 2 feb, 06:45
Afbeelding
Zichtbare pijn als drijfveer voor FRIS Supermarkt Algemeen 1 feb, 16:04
Afbeelding
Mediterraneo: Istanbul Midnight bij Aslan Muziekcentrum Buurtconcert Algemeen 31 jan, 13:20
Afbeelding
'Nee!' zei Konijn tijdens het voorleesontbijt in de bibliotheek Algemeen 31 jan, 08:54
Afbeelding
Stadsdeel wil culturele activiteiten Nieuw-West overzichtelijk presenteren Algemeen 30 jan, 14:40
Afbeelding
'Volksfeest 1064' in Het Kijks Algemeen 30 jan, 12:03
Afbeelding
Fietsflat Amsterdam Centraal sluit op 30 januari Algemeen 29 jan, 12:01
Afbeelding
Werkonderbreking ambtenaren op maandag 30 januari Algemeen 29 jan, 08:31
Afbeelding
Februari actie: gratis iemand meenemen naar kunst & cultuur in Amsterdam Algemeen 27 jan, 13:45
Afbeelding
Sloterstrand geen officiële zwemplek meer Algemeen 27 jan, 12:05
Afbeelding
Drie voorstellingen bij ZID Theater tijdens Nationaal Theaterweekend Algemeen 26 jan, 12:22
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema de Vlugt Algemeen 26 jan, 11:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.