Serve the City wil Amsterdammers extra verrassen met een heus kerstpakket.
Serve the City wil Amsterdammers extra verrassen met een heus kerstpakket. (Foto: Pixabay)

‘Maak een kerstpakket voor een kwetsbaar gezin in Amsterdam’

Algemeen

AMSTERDAM - De maand december is in aantocht, Sinterklaas is in het land en de kerst komt er aan. Voor veel ongedocumenteerden in Amsterdam en hun gezinnen is deze corona periode financieel extra zwaar. Deze groep van 500 mensen die wekelijks bij een alternatieve voedselbank moeten aankloppen wil Serve the City extra verrassen met een heus kerstpakket. De actie begint vandaag en op 16 en 17 december kunnen Amsterdammers hun kerstpakket inleveren bij het uitgiftepunt in Amsterdam West.

De organisatie zoekt vrijwilligers, vriendengroepen, studentenverenigingen, bedrijven die mee willen doen met deze Reversed Advent actie. In plaats van dat van elke dag een chocolaatje uit de kalender halen, wordt nu dus elke dag iets weg gegeven. “Het is heel makkelijk. Vandaag zorg je dat je een grote doos vindt en elke dag stop je een artikel van de lijst in de doos zodat je na ruim twee weken een kerstpakket hebt samengesteld voor een gezin dat dit heel goed kan gebruiken. Ons doel is 500 pakketten”, aldus Brigitte Vonck-Makkinje, directeur Serve the City.

Voor een ander

“We merken dat juist in deze lastige tijden mensen graag iets voor een ander willen doen, maar soms niet weten waar ze moeten beginnen. Dit is een kant en klare oplossing voor vrijgevig hart en je helpt ook écht iemand heel concreet.”

“Op donderdag 16 en vrijdag 17 december kunnen de pakketten afgeleverd worden in Amsterdam West. Mensen worden gevraagd om zich op te geven voor de actie, zodat er kan worden gekeken of het doel wordt bereikt. “Wees een lichtpuntje voor een ander en je hebt meteen een leuke lockdown-activiteit. Doe mee en geef andere Amsterdammers ook een waardig kerstdiner”, besluit Brigitte. 

Wees een lichtpuntje voor een ander en je hebt meteen een leuke lockdown-activiteit

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich op een vernieuwende en concrete manier sterk maakt voor Amsterdam. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het doen van vrijwilligerswerk. Het initiatief richt zich op de meest uiteenlopende groepen Amsterdammers. Iedereen die bijdraagt aan Serve the City doet dit op vrijwillige basis.

Mooie dingen

Vrijwilligers van Serve the City doen tal van mooie dingen, zoals met ouderen wandelen omdat ze er echt naar uitkijken om weer naar buiten te gaan, kerstversiering ophangen bij een zorginstelling voor ouderen, maar ook kinderen blij maken met een mooi cadeau. Waar veel moeders geen geld hebben om een leuk cadeau te kopen is dat door in de inzet van vrijwilligers nu wel mogelijk gemaakt. 

De organisatie sponsoren is ook mogelijk. Er wordt nu namelijk gespaard voor een elektrische bakfiets om cadeautjes te bezorgen en voor projecten in te zetten. Serve the City is geïnspireerd op het gelijknamige initiatief dat in 2005 in Brussel van start is gegaan.

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger: www.stcamsterdam.nl. Na aanmelding ontvangt elke deelnemer de volledige boodschappenlijst en het adres waar het kerstpakket heen moet.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer Algemeen 9 aug, 12:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel Algemeen 8 aug, 07:39
Afbeelding
Stage lopen in de zorg bij het WijkLeerbedrijf Nieuw-West Algemeen 7 aug, 09:41
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Algemeen 6 aug, 10:14
Afbeelding
Steekincident Langswater Algemeen 5 aug, 14:40
Afbeelding
Kasterleepark podium voor de Zomertafel Algemeen 5 aug, 13:12
Afbeelding
De Plantijn wordt levendige stadsbuurt Algemeen 4 aug, 14:05
Afbeelding
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam Algemeen 4 aug, 12:46
Afbeelding
C’mon C’mon draait bij Oxville Cinema Algemeen 4 aug, 09:51
Afbeelding
Amsterdam Open Golf niet alleen voor pensionado’s Algemeen 3 aug, 16:19
Afbeelding
Rana en Joud zijn vrijwilligers bij Cybersoek Algemeen 3 aug, 09:39
Afbeelding
Politietips voor het voorkomen van inbraak op vakantie Algemeen 2 aug, 11:15
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief