Walter Van Ruitenbeek.
Walter Van Ruitenbeek. (Foto: VCA Media Renée Vreuls)

Walter van Ruitenbeek is vrijwilliger bij Pink Nieuw West

Algemeen

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt, de stad en zo meer. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek Vrijwilligers in Beeld vertellen vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West. Deze week het verhaal van Walter van Ruitenbeek (55), vrijwilliger bij Pink Nieuw West.

Nettie Sterrenburg

“Pink Nieuw West organiseert ontmoetingsactiviteiten met of zonder thema voor de LHBTQI+ gemeenschap in Nieuw-West. Dat kan gaan om gezondheid of een gesprek over wat er nodig is in ons stadsdeel voor de Regenboog community. Ontmoeting en gezelligheid staat voorop en we willen als community meer zichtbaar zijn in ons stadsdeel.

Vier jaar geleden kwam ik in Nieuw West wonen en ik dacht: Waar is iedereen? Al snel ontdekte ik Pink en toen dit uit elkaar dreigde te vallen hebben een aantal mensen besloten om Pink Nieuw-West voort te zetten. Dat proberen we nu. We zijn een organisatieteam dat veel leert, plezier heeft en zich blijft ontwikkelen.” 

Kleurrijk Nieuw-West

“Mijn hart maakt een sprongetje van blijdschap als ik de regenboogvlag zie wapperen aan de gevels van huizen en organisaties. Het is een belangrijk symbool. De vlag aan de gevel zegt dat er plek voor je is, dat je er mag zijn. Zichtbaarheid is belangrijk omdat het kan leiden tot meer gewoon, dat wie je ook bent, je onderdeel bent van dit stadsdeel. Oordelen over dat wat je niet kent, wilt of durft te kennen zit in ons allemaal. Zichtbaarheid kan leiden tot nieuwsgierigheid, een mooie eigenschap die voor verbinding zorgt en daarmee tot meer acceptatie. En dat is nodig want onze zichtbaarheid kan ook wel eens leiden tot weerstand. Er is nog veel te winnen in ons stadsdeel.”

Regenbooghuis

“Ik zou het fantastisch vinden als we een Regenbooghuis kunnen realiseren, een veilige plek om elkaar te ontmoeten en waar we mooie activiteiten kunnen organiseren met alle clubs en initiatieven die zich inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap in Nieuw-West. Ik juich initiatieven van anderen in het stadsdeel toe. Stichting Prisma Groep doet erg goed werk voor de bi-culturele en islamitische gemeenschap. Er worden Gender and Sexuality Alliance opgericht om de gelijkheid van iedereen op school te waarborgen, ook op scholen in Nieuw-West. We organiseerden een coming-out dag etentje in Coffee 5 van het AZC. Dan realiseer ik me hoeveel steun onze Pinkgroep heeft aan elkaar, van familie of vrienden. Dat kan voor vele anderen in ons stadsdeel een heel ander verhaal zijn. Mijn hart ligt bij deze community en de gezelligheid van de ontmoetingen en vooral dat iedereen zich veilig en thuis kan voelen in de eigen wijk,. Ik blijf dit werk voorlopig doen.”

Vrijwilligers gezocht

Heb je zin om ons team te versterken en samen ontmoetingen en activiteiten te organiseren. Mail naar Pink Nieuw West via het contactformulier op de website www.pinknieuwwest.org/contact

Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam https://vacaturebank.vca.nu/ of bel voor een persoonlijk gesprek In Nieuw-West: 06-34030720.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022 Algemeen 22 sep, 09:08
Afbeelding
Nieuwe proef met preventief fouilleren op wapens ook in Nieuw-West Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:35
Afbeelding
Tips voor het schrijven van een knallende vacature Algemeen 20 sep, 16:05
Afbeelding
Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget Algemeen 20 sep, 08:17
Afbeelding
Gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten onthuld Algemeen 19 sep, 12:39
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Amsterdam Algemeen 19 sep, 08:48
Afbeelding
Provincie stelt geld beschikbaar voor de Amstelscheg Algemeen 18 sep, 12:18
Afbeelding
Aanstaande zondag: Jaarmarkt Slotermeer op Plein ‘40-’45 Algemeen 16 sep, 16:33
Afbeelding
Femke Halsema onthult gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten Algemeen 16 sep, 14:40
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlught Algemeen 15 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief