Afgedankte kerstbomen duurzaam verwerkt

Algemeen
De kerstboom wordt duurzaam verwerkt in Amsterdam.
De kerstboom wordt duurzaam verwerkt in Amsterdam. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM -   Amsterdammers kunnen na de feestdagen op ruim 1.100 locaties verspreid over de stad hun kerstboom kwijt. De locaties zijn herkenbaar aan de bordjes met de tekst ‘lever hier uw kerstboom in’. Deze kerstbomen worden duurzaam verwerkt door Vosse Recycling. Zij maken er onder andere compost van.

Van eind december tot en met half januari rijdt de gemeente met vuilniswagens door de wijken om de kerstbomen op te halen. Van 3 tot en met 16 januari haalt de gemeente op deze plekken dagelijks de bomen op. Eerder of later wegbrengen kan ook gratis bij de Afvalpunten.

Inzamellocatie

De 1.100 plekken zijn herkenbaar aan een bordje met de tekst ‘Lever hier uw kerstboom in’. Wie op zoek is naar een inzamellocatie in de buurt kan ook kijken op amsterdam.nl/kerstbomen

Kerstbomen die bij een inzamellocatie of bij het Afvalpunt worden ingeleverd, worden duurzaam verwerkt. Het is dan wel belangrijk dat bij het weggooien alle versieringen en haakjes uit de kerstboom zijn gehaald. Bomen die tegelijk met het grof afval worden aangeboden, kunnen niet duurzaam verwerkt worden. 

Lokale initiatieven

Ook dit jaar zijn er weer diverse lokale initiatieven in de stad waar Amsterdammers hun kerstboom kwijt kunnen. Aan de Vijzelstraat in Centrum, op het Stadionplein in Zuid en op verschillende plekken in Nieuw West staan mensen klaar om de afgedankte kerstbomen in ontvangst te nemen.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/kerstbomen.