Buurt ontfermt zich over het lot van ijssalon Verona Gelati

Algemeen
De motor van de koelkast hing nog aan de muur, de ontplofte boekenkast lag op straat.
De motor van de koelkast hing nog aan de muur, de ontplofte boekenkast lag op straat. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST – Het was verboden om vuurwerk af te steken afgelopen jaarwisseling. Het zal niemand zijn ontgaan dat velen er lak aan hadden. Ook in Nieuw-West werd genoeg afgestoken. Niet voor iedereen even leuk, zoals voor de eigenaren van de ijssalon Verona Gelati op Tussen Meer. Behalve het buurtboekenkastje voor de winkel is ook de motor van de koelcel van de muur afgeblazen met een vuurwerkbom.

“De verzekering werd natuurlijk direct gebeld, maar de schade wordt niet vergoed, want dit valt onder vandalisme vertelt dochter Jennifer. “De monteur moest natuurlijk wel direct komen op nieuwjaarsdag in de ochtend, omdat er nog koelgas en elektra actief was. Ook heeft de gevel en de portiek van de woning schade.”

Te kampen

Een flinke financiële klap voor haar ouders, zo bovenop de coronaperiode. Want ook de ijssalon heeft te kampen gehad met de nodige sluiting en het potje met reserves is inmiddels wel leeg na deze moeizame jaren.

Dat buurtbewoners met de eigenaren van Verona Gelati te doen hebben, bleek al snel. “Door twee klanten is er een crowdfunding opgezet en daarmee hopen mijn ouders de kosten te kunnen dekken. Het is hartverwarmend te zien hoe de buurt zich in zet voor de zaak van mijn ouders”, vertelt Jennifer.

Gedwongen dicht

Eén gelukje, de zaak gaat nu dicht voor de al geplande wintersluiting. “Gelukkig dat deze gepland stond, anders hadden ze de zaak gedwongen dicht moeten doen, omdat de koelkast niet zo snel gerepareerd zal zijn. De gehele motor lag in stukjes moet dus in zijn geheel vervangen worden en ook die werken met chips waardoor ze weer schaars te krijgen zijn.”

Achter de rug 

Als alles achter de rug is en Verona Gelati weer open kan en mag, gaan de eigenaren de buurt verrassen. “Want het is een super lieve actie”, besluit Jennifer.