Plannen Lodewijk van Deysselbuurt gaan door

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - De gemeenteraad heeft ingestemd met de vernieuwingsplannen voor de Van Deysselbuurt en de financiering hiervan. Hiermee zijn de plannen voor de komende 10 jaar nu definitief.

De kwaliteit en duurzaamheid van de woningen wordt beter. Er worden 650 woningen gerenoveerd, 512 woningen gesloopt en 1200 woningen gebouwd, waarvan 723 sociale huur. Voor bewoners die niet in hun woning kunnen blijven, is een terugkeermogelijkheid naar de buurt.

De buurt krijgt meer verschillende soorten woningen. Zo komen er meer woningen voor grote gezinnen, ouderenwoningen met een lift en jongerenwoningen. Ook komt er een andere verhouding in woningen voor sociale huur, middeldure huur en vrije sector. Het aandeel sociale huur is nu 90 procent en dat wordt 60 procent. Het absolute aantal sociale huurwoningen blijft wel gelijk.

Er komen betere en meer passende voorzieningen in de buurt, zoals een nieuwe alles-in-één basisschool die de bestaande school vervangt, een community centrum en een nieuw jongerencentrum/talentenhuis. Er komt meer ruimte voor ontmoeten, spelen en groen.