Goede voornemens voor 2022? Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft suggesties.
Goede voornemens voor 2022? Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft suggesties. (Foto: aangeleverd)

Vrijwilligerscentrale weet raad met goede voornemens

12 jan, 11:48 Algemeen

NIEUW-WEST - “Heb jij hardop goede voornemens uitgesproken toen het nieuwe jaar begon? Niet meer roken, gezonder eten, meer bewegen. Veel voornemens zijn gekoppeld aan een geestelijk en lichamelijk gezonder leven. Tijdens het luisteren naar een podcast hoorde ik dat het slagen van een goed voornemen samenhangt met haalbaarheid. Zo ontdekten onderzoekers dat sporten in de sportschool (als die weer opengaan) gekoppeld is aan de afstand die je moet afleggen om die sportschool te bereiken. Hoe dichterbij, hoe beter mensen de loopband en het roeiapparaat volhouden. Mijn sportschool begin bij de voordeur, ik loop elke dag (bijna) 10.000 stappen en ik hou het aardig vol, sterker nog, ik begin er lol in te krijgen. Dat komt omdat ik samen met een buurvrouw loop. Die kan ik echt niet laten zitten.” Aan het woord is Eline Gelderblom van Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Vrijwilligerswerk

“Is de sportschool een stap te ver? Of heb je niet zo’n leuke buurvrouw? Dan is vrijwilligerswerk een heel goed alternatief. Meer omkijken naar een ander, Nieuw-West een beetje mooier maken, je kennis en ervaring inzetten? Iets doen waar jij en een ander vrolijk van worden. Lekker samen met andere buurtbewoners een rondje vuilprikken in de buurt, een wandeling maken met mensen die veel alleen thuis zitten, klusjes doen in huis en tuin van bewoners die dat zelf niet meer kunnen. Of loop een buurtje verder om een bewoners te helpen bij de Nederlandse taal.”

Gezond

“Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat vrijwilligers gelukkiger zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Daarnaast zijn ze ook nog eens gezonder. Uit onderzoek van Suzanne Richards van de University of Exeter Medical School in Groot-Brittannië blijkt dat mensen die minimaal één keer in de week actief zijn als vrijwilliger minder gezondheidsklachten hebben dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Daar word je toch vrolijk van? Nieuwe mensen ontmoeten, samen aan de slag, de buurt of een mensenleven een beetje mooier maken. Het kan allemaal in het vrijwilligerswerk, gewoon bij jou om de hoek. En dat….is dus een voornemen dat je bewezen vol kunt houden. Voor je het weet je aan je 10.000 stappen.”

Bereikbaar

“Ook impact maken? Wij zijn gemakkelijk bereikbaar, bel ons even op 0634030720 en we helpen je graag verder om jouw gezonde voornemen om te zetten in vrijwillige daden.”

Afbeelding
Transformatie en verduurzaming van Staalmanpleinbuurt feestelijk gevierd Algemeen 20 mei, 13:50
Afbeelding
The Worst Person in the World bij Oxville Cinema Algemeen 19 mei, 11:17
Afbeelding
Toch bouwvergunning afgegeven voor distributiecentrum Lutkemeerpolder Algemeen 18 mei, 15:50
Afbeelding
Riet en Nico Laan 60 jaar getrouwd Algemeen 18 mei, 06:33
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Protestactie tegen vliegoverlast Schiphol vreedzaam Algemeen 17 mei, 13:24
Afbeelding
Spring High Spreads Love voor Oekraïne Algemeen 17 mei, 13:23
Afbeelding
ZID Theater viert dertigjarig jubileum met Re-Dreams Algemeen 17 mei, 11:10
Afbeelding
Oefenruimte van The Nits in vlammen opgegaan Algemeen 16 mei, 17:23
Afbeelding
Mooie verhalen over Nieuw-West in nieuw deel Tussen Andreasplein en Zwarte Pad Algemeen 16 mei, 14:10
Afbeelding
Grote opkomst tijdens 24H Amsterdam Algemeen 16 mei, 10:14
Afbeelding
Jason Bughwandass is Amsterdammer van het Jaar 2021 Algemeen 15 mei, 15:53
Afbeelding
Amsterdam start Verkeersveiligheidscampagne ‘Met elkaar overweg’ Algemeen 14 mei, 18:04
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.