GoedBeterWest! wil stadsdeelpolitiek in

Algemeen
GoedBeterWest! gaat als onafhankelijke groepering meedoen aan de stadsdeelverkiezingen 2022.
GoedBeterWest! gaat als onafhankelijke groepering meedoen aan de stadsdeelverkiezingen 2022. (Foto: PR)

NIEUW-WEST -  GoedBeterWest! heeft kennis genomen van de stemmingsuitslag over de raadsvoordracht Sloterweg-West. De gemeenteraad van Amsterdam heeft uiteindelijk gekozen voor variant 2A, een afsluiting met 4 camera’s dat een digitaal hek plaatst langs de Plesmanlaan. Dit was niet het resultaat dat GoedBeterWest! voor ogen had toen het veertien maanden geleden begon met de strijd tegen dit plan.

“Met variant 2A verschuift de gemeente het probleem naar de overige wijken in Nieuw-West, en met name naar de Pieter Calandlaan. Dit vertelden we al 14 maanden geleden en hebben we voor het laatst op vrijdag 21 januari ook persoonlijk in een gesprek met de wethouder nogmaals kenbaar gemaakt”, zo reageert GoedBeterWest!.

Oneerlijk

“Een leefbare en veilige omgeving moet niet alleen weggelegd zijn voor twee wijken in het stadsdeel. Zeker niet als dat gecreëerd wordt door het verslechteren van diezelfde leefbaarheid in andere wijken. Daarom is dit plan al vanaf het concept in maart 2020 oneerlijk.”

In de afgelopen maanden heeft GoedBeterWest! op dit dossier ingesproken bij de stadsdeelcommissie en gemeenteraad, huis-aan-huis informatie verspreid over dit plan, omdat de gemeente dat niet wilde doen, meertalige informatie verspreid over dit plan voor hen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, een petitie met ruim 4200 handtekeningen overhandigd aan de wethouder, een zienswijze ingediend op de Nota en gesprekken gehad met de wethouder en zijn projectteam. “Het mocht niet baten, en de coalitiepartijen volgden gedwee de partijlijn.”

Afslagverbod

Het belangrijkste resultaat is het schrappen van de ombouw van de rotonde Baden Powellweg-Plesmanlaan naar een T-splitsing met een afslagverbod. Dat onderdeel van het plan maakte toentertijd meteen al duidelijk dat er geen stadsdeel brede visie was en dat het vanaf de start al een slecht plan was.

“Het is daarnaast zowel bij wethouder de Vries, die ook bestuursvoorzitter is van de Vervoerregio, als bij alle partijen in de gemeenteraad overduidelijk dat het huidige mobiliteitsplan Nieuw-West niet voldoet en dat er meer moet worden geïnvesteerd in fijnmazig Openbaar Vervoer in het stadsdeel. Op dit moment is de gemeente en de Vervoerregio samen met hun eigen GVB bezig met de concessie 2024. We hebben Nieuw-West op de kaart gezet, en verwachten dan ook een duidelijk verschil met de huidige concessie die het OV alleen maar heeft verschraald vanwege de Noord/Zuidlijn en Westtangent.”

Stadsdeelverkiezingen

“In het Sloterweg dossier werd overduidelijk dat de huidige stadsdeelcommissie van Amsterdam Nieuw-West het stadsdeel niet goed representeert, met alleen landelijke partijen vertegenwoordigt. De meeste leden melden zich alleen aan, maar nemen geen deel aan de beraadslaging. En er wordt strak vastgehouden aan de partijpolitieke lijn vanuit de Stopera en Den Haag. Daarom zal GoedBeterWest! als onafhankelijke groepering meedoen aan de stadsdeelverkiezingen 2022”, laat GoedBeterWest! weten.