Drie verdachten aangehouden na gewapende overval supermarkt Aalbersestraat

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

WEST - De politie heeft afgelopen donderdag drie verdachten aangehouden na een gewapende overval op een supermarkt. Tijdens de overval is één keer geschoten, er is daarbij niemand gewond geraakt. Na een zoekslag in de buurt heeft de politie de verdachten aangehouden.

Rond 6.30 uur in de ochtends overvielen de drie verdachten de supermarkt met geweld en onder dreiging van een vuurwapen aan de Aalbersestraat. Op dat moment was er alleen nog personeel in de winkel aanwezig en een vrachtwagenchauffeur om goederen te laden en te lossen. Omdat de kluis goed beveiligd is, kregen de verdachten maar weinig buit uit de winkel mee. Daarna vluchtten zij op een motorscooter. 

Signalement 

Zodra de politie ter plaatse was begon er een zoektocht naar de verdachten in de omgeving. Niet veel later werd een motorscooter aangetroffen met het juiste signalement op de Van Moerkerkenstraat. Met behulp van het uitlezen van buurtcamera’s, het spreken van getuigen en het inzetten van een speurhond wisten politieagenten te achterhalen in welke woning de jongemannen zich bevonden. Zij betraden de woning aan de Burgemeester van Leeuwenlaan en troffen daar drie jongemannen en een vuurwapen aan. De jongemannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. Zij komen alle drie uit Amsterdam en zijn 17, 19 en 20 jaar oud.