Twee snelle aanhoudingen na beroving in Nieuw-West

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

NIEUW-WEST - Een 25-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag 6 februari op de Akerwateringstraat beroofd. Agenten hielden na onderzoek twee verdachten aan dankzij de app Find my Iphone.

De vrouw liep vanaf tramhalte Dijkgraafplein richting de Akerwateringstraat toen ze plotseling stevig werd vastgepakt door een man. Hij kreeg hulp van een tweede verdachte die de telefoon en rugzak van het slachtoffer afpakte. Het duo rende weg in een onbekende richting met de spullen van de vrouw rent het duo weg.

Aangehouden 

Het slachtoffer raakte lichtgewond. Kort na de beroving de gestolen telefoon uit gepeild op de hoek van de Maroastraat met de Etnastraat. Daar heeft de politie de twee mannen aangehouden. In hun nabijheid troffen de agenten ook de gestolen goederen aan. 

Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Getuigen

De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt ondanks de twee aanhoudingen graag in contact met getuigen. Wie iets heeft gezien, gehoord of heeft beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via  0900 8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0900 7000.