Wat vinden politieke partijen over het bouwen van Theater De Meervaart in de Sloterplas

Algemeen
Politieke partijen geven hun mening over het bouwen van de Meervaart in de Sloterplas.
Politieke partijen geven hun mening over het bouwen van de Meervaart in de Sloterplas. (Foto: archief)

Wat vinden politieke partijen over het bouwen van Theater De Meervaart in de Sloterplas

NIEUW-WEST- ‘Het bouwen van Theater De Meervaart in de Sloterplas is een goede ontwikkeling om Amsterdam Nieuw-West beter op de culturele kaart te zetten’. Dat is de stelling die we hebben voorgelegd aan politieke partijen in stadsdeel Nieuw-West. Vier partijen hebben daarop gereageerd.

Pieter Nijhof

Pieter Nijhof (GroenLinks) “We zijn ontzettend blij met de grote investering in cultuur in Nieuw-West. Het Osdorpplein gebied krijgt met dit iconische nieuwe theater een enorme impuls. De hele Sloterplas met park zijn inmiddels opgenomen in de nieuwe hoofdgroenstructuur en daarmee is verdere bebouwing van oevers en water hierna niet meer mogelijk.”

Piet Boon

Piet Boon (GoedBeterWest): “Oneens. De investering die nu wordt gedaan, is geen investering in cultuur, maar in beton, en gaat ten koste van natuur. Bij een verdichtende stad hoort volgens GoedBeterWest! recreatie. Investeer in de programmering van de Meervaart en investeer in behoud van de Sloterplas.”

 

Denise Klomp

Denise Klomp (PvdA): “Op 9 juni 2020 hebben we reeds aangegeven voor kunst en cultuur in NW te zijn en tegen bouwen in de Sloterplas. We vinden zeker dat er geïnvesteerd moet worden in kunst en cultuur.”

Reina van Zwoll

Reina van Zwoll (De Groenen Basis Piraten, Nieuw-West): “Er moet geen nieuw gebouw voor theater De Meervaart in de Sloterplas komen. Dat zou het vrije zicht uit Osdorp op de Sloterplas aantasten en schadelijk zijn voor natuur in het Sloterpark. Dit is een kostbaar prestigeproject van stads- en stadsdeelbestuur. We hebben juist meer water nodig, niet minder.”