Coronabalie geopend voor buurtbewoners Nieuw-West

Algemeen
Bij de Coronabalie kan iedereen terecht voor vragen.
Bij de Coronabalie kan iedereen terecht voor vragen. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wie vragen heeft over corona of twijfelt over een coronaprik kan terecht bij een GGD Coronabalie. Bij Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, kunnen buurtbewoners langskomen met al hun vragen over corona. Ook kan hier gratis en zonder afspraak een coronaprik worden gehaald.

Het coronavirus heeft veel invloed op het leven van iedereen. Ook wordt steeds duidelijker dat corona voorlopig onderdeel van het leven blijft. Veel Amsterdammers zijn inmiddels goed beschermd tegen corona door vaccinaties of een eerdere besmetting met het virus. Toch zijn er ook nog veel Amsterdammers die vragen hebben over het coronavirus en de prik. Zij kunnen vanaf nu terecht bij de artsen en medewerkers, die bij de Coronabalie aanwezig zijn.

Laagdrempelig

Dit is de tweede GGD Coronabalie in Amsterdam. Ook in Zuidoost is een balie, bij het Cultureel Educatief Centrum aan de Bijlmerdreef 1289. Beide locaties zijn laagdrempelig toegankelijk. Buurtbewoners kunnen hier in alle rust en anonimiteit in gesprek met de GGD medewerkers. Ook is er altijd een arts aanwezig om medische vragen te beantwoorden.

Zonder afspraak

Bij de Coronabalies kan iedereen zonder afspraak binnen lopen voor de eerste, tweede of boosterprik. Kwetsbaren en 70-plussers krijgen een brief van het RIVM om een afspraak te maken voor een herhaalprik. Zij kunnen alleen met een afspraak terecht. De balies zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur.