Vrijwilligers Scouting Sarto in beeld

Algemeen
Eelco en Maartje en wij zijn vrijwilligers bij Scouting Sarto Amsterdam.
Eelco en Maartje en wij zijn vrijwilligers bij Scouting Sarto Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt, de stad en zo meer. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden. In de rubriek Vrijwilligers in Beeld vertellen vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West. Deze week het verhaal van Eelco en Maartje van Scouting Sarto.

Wat is jullie naam en de naam van de organisatie waar jullie vrijwilligerswerk doen?

Wij zijn Eelco en Maartje en wij zijn vrijwilligers bij Scouting Sarto Amsterdam in Slotervaart. Wij zijn leiding bij de groep 11-16 jarigen.

Wat doen jullie als vrijwilliger, wat zijn de taken?

Als vrijwilliger zijn we bezig met avontuurlijke programma’s bedenken en uitwerken. Die mag je zelf verzinnen en dan overleg je het met het team. Het doel is dat meiden en jongens worden uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. We doen dan activiteiten met sport, knutselen, scoutingtechnieken, voor de maatschappij en over identiteit. En in de zomer zeilen we op de Sloterplas.”

Waarom zijn jullie dit vrijwilligerswerk gaan doen?

We zagen in de krant dat er tekort aan vrijwilligers was op deze scoutinggroep en daardoor opkomsten afgezegd moesten worden. Dat is heel zonde! Eelco: “ik heb affiniteit met maatschappelijke onderwerpen en natuur én vind het leuk om kinderen iets nieuws te leren.”

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder?

”Als vrijwilliger kan je je eigen talenten ontdekken en inzetten en je wordt enorm gewaardeerd, voor mijn gevoel”. We mogen onszelf zijn en we werken samen in een energiek team en krijgen coaching waar nodig. Maartje: “Ik krijg ook energie van het werken met kinderen en dat zij spelenderwijs kunnen ontdekken.”

Wat betekent deze vrijwilligersorganisatie of initiatief voor de mensen en de buurt?

We zijn samen een ‘community’, dus we vinden het belangrijk dat iedereen betrokken is en zich onderdeel voelt. We proberen ons in te zetten voor een veilige en schone wijk. We willen vooral een wijk met veel positieve energie die wij als scouts uitdragen; iedereen hoort erbij.