7 vragen aan Fred Siegel (VVD)

Algemeen
Fred Siegel.
Fred Siegel. (Foto: aangeleverd)

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Nieuw-West voor jou?

NIEUW-WEST - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Nieuw-West, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Fred Siegel van de VVD.

Ik ben Fred Siegel en ben gehuwd en heb drie zonen. In 1974 zijn wij in Osdorp komen wonen waar wij ons direct thuis voelde. Hier zijn onze kinderen opgegroeid en uitgevlogen. Nu kunnen wij samen genieten. Wij hebben een kleindochter en een achterkleinzoon. Als wij vrij zijn of vakantie hebben gaan wij graag naar het theater, kamperen en wandelen. Nieuw-West heeft voor mij nog steeds het tuinstad karakter met de vele parken en groenstroken. Ruimte, rust en vrijheid vind ik in de tuinen van West en in de Bretten.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Politiek is mijn hobby geworden.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Omdat ik 25 jaar raadslid ben geweest en mij verdienstelijk heb gemaakt in Osdorp, heb ik hiervoor een koninklijke onderscheiding gekregen.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

De  VVD wil gevarieerde woningbouw. Dit betekent  binnen je stadsdeel woon-carrière maken. Helaas hebben wij in Nieuw-West hiervoor te weinig woningen in de middenklasse. Ook wil de VVD dat de renovatie/sloop-nieuwbouw in de Wildeman weer op wordt gepakt. Dit project zou in 2004 van start gaan. Maar door de financiële crises kwam dit project niet meer van de grond. Nieuw-West moet schoner worden. Dit kan alleen samen met bewoners. Bewoners moeten het vuil in de container deponeren en niet er naast en de gemeente moet tijdig de containers legen en de straten schoonhouden. Verder willen wij dat het veiliger wordt in Nieuw-West voor ondernemers en bewoners en dat er dat er wordt gehandhaafd op het fietsen en rijden met scooters over trottoirs en pleinen.

Wat wordt de grootste uitdaging van de gemeente?

Een leefbaar Nieuw-West met aandacht voor meer woningen in het middensegment realiseren.

Het verder uitbouwen van het buurtouders initiatief. Inzetten op betere bereikbaarheid van het stadsdeel om haar aantrekkingskracht te verhogen.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Het is tijd voor veranderingen meer aandacht voor bouwen. Betaald parkeren daar waar nodig en in overleg met bewoners en maatwerk in wijken/ buurten voor betaald parkeren. De VVD wil dat het openbaar vervoer fijnmaziger wordt waardoor het OV kan concurreren met de auto.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Wij zijn gestart met nieuwbouw/verdichtingsbouw, de straten en het groen schoner zijn, onze vuilniszakken in de container gooien, de fietsen en scooters op de aangewezen plekken worden geparkeerd en dat we ons veiliger voelen als we op straat lopen.