Aslan Muziekcentrum geeft gratis buurtconcerten

Algemeen
Het Santo Remedio Trio staat als eerste op het podium.
Het Santo Remedio Trio staat als eerste op het podium. (Foto: aangeleverd)

Van april tot en met juni is er elke eerste woensdag van de maand een lunchconcert en elke eerste vrijdag van de maand een avondconcert. Er is een mix van muziekstijlen en instrumenten, de mogelijkheid andere buurtgenoten te ontmoeten en kennis te maken met het gebouw. De toegang is gratis.

NIEUW-WEST - Aslan Muziekcentrum bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een serie buurtconcerten speciaal voor buurtbewoners van Nieuw-West. 

Muziek

Het eerste concert is op vrijdag 1 april als het Santo Remedio Trio op het podium staat. Dit trio neemt speelt de muziek van de groene valleien van het noordelijke Andesgebergte, naar de Peruaanse kusten, de hoge vlaktes van het hete Argentijnse noorden en de Chileense steden. 

Woensdag 6 april komt pianiste Jelena Popovic met Italiaanse, Franse, Zwitserse, Baskische en Servische muzikale ingrediënten. Op het ‘menu’ staat muziek van de Venetiaanse componist Baldassare Gallupi en de Fransman Maurice Ravel.

Ook al zijn de concerten  gratis toegankelijk, publiek moet zich wel vooraf aanmelden via de website. Daar is ook meer informatie te vinden over de Buurtconcerten van mei en juni. www.aslanmuziek.nl/buurtconcerten.

Locatie Nieuw-West

Sinds 2020 heeft Aslan Muziekcentrum een leslocatie in Nieuw-West. Het pand aan de Louis Bouwmeesterstraat biedt naast extra lesruimtes ook over een grote zaal en een podium. Op deze manier worden kinderen en jongeren in Nieuw-West beteikt, die in hun eigen buurt muziek-, dans- en theaterlessen kunnen volgen. Het programma biedt korte cursussen om kennis te maken, wekelijkse lessen om te verdiepen of talentlessen om talent nog meer tot bloei te laten komen. Ook zijn er regelmatig evenementen voor de buurt.