Kinderen van alle leeftijden moeten vrij kunnen spelen en bewegen in Nieuw-West.
Kinderen van alle leeftijden moeten vrij kunnen spelen en bewegen in Nieuw-West. (Foto: Pixabay)

Drie opgeknapte speelplekken in Geuzenveld-Slotermeer

Algemeen

NIEUW-WEST - Geuzenveld-Slotermeer heeft er drie opgeknapte speelplekken bij. Over de inrichting, de speeltoestellen en omgeving hebben kinderen, ouders en buurtbewoners ideeën gegeven en meegedacht. Woensdag 13 april, worden deze vernieuwde speelplaatsen aan de Parmenidesstraat, de Burgemeester van der Pollstraat en de Frans Bastiaansestraat om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Jakob Wedemeijer en stadsdeelbestuurder Ronald Mauer.

Dit is bij de speelplek aan de Burgemeester van der Pollstraat, ter hoogte van nummer 28. Van de partij zijn ook betrokkenen uit de buurt, waaronder kinderen die even later het winnende ontwerp op een olifant gaan schilderen op de speelplek aan de Parmenidesstraat.

Amsterdam is sterk in ontwikkeling, waarbij een aantal buurten extra aandacht krijgt. Dit zijn er 32 verspreid over Zuidoost, Nieuw-West (met 19 buurten) en Noord. “Amsterdam heeft 40 miljoen euro extra geïnvesteerd in buurten die dat het hardste nodig hebben. Samen met bewoners, corporaties en andere partijen kijken we goed naar wat een wijk nodig heeft en ondernemen we actie. Bijvoorbeeld rond woningen, werk, maatschappelijke voorzieningen, zoals buurthuizen en jongerencentra, en de leefomgeving. Ook voldoende en veilige speelplekken horen daarbij, want kinderen van alle leeftijden moeten vrij kunnen spelen en bewegen in de stad en voor de ouders en buurtgenoten zijn het fijne ontmoetingsplekken, ” stelt Jakob Wedemeijer.

Grote behoefte

Ervaring leert dat speelplekken in een grote behoefte voorzien, weet ook stadsdeelbestuurder Ronald Mauer. “Het zijn de plekken om te sporten, te bewegen en om elkaar te ontmoeten. Voor kinderen, ouders en andere buurtbewoners. Zeker dat laatste is in een stedelijke omgeving belangrijk. Daarom investeren we hier ook volop in.”

Met de buurt

Voor de vernieuwing van de speelplekken is nauw opgetrokken met de buurt. Kinderen, ouders en andere buurtbewoners hebben meegedacht over het ontwerp en de inrichting van de speelplekken, waaronder de speeltoestellen. Zo is de speelplek aan de Parmenidesstraat opgeknapt en met nieuwe speeltoestellen geschikt gemaakt voor de allerkleinsten (0-6 jaar). De buurtkinderen zijn ook betrokken bij het ontwerpen van een nieuwe beschildering voor de klimolifant die bij de speeltuin hoort. Het winnende ontwerp is tijdens de officiële opening samen met de kinderen uitgevoerd. Ook zijn er nieuwe bankjes geplaatst en is het groen aangepast.

Speelplekken

Omwonenden van de speeltuin aan de Burgemeester van der Pollstraat hebben meegedacht over de speeltoestellen, materiaal, kleur en soort omheining. Het resultaat is een vrolijke speelplek geworden met twee speelheuvels, schommels, een speelhuisje, een klimtoestel en een kleurrijke valondergrond. Ook is ervoor gezorgd dat er geen water meer blijft staan als het heeft geregend. Daarnaast zijn er extra fietsenrekken geplaatst om de fietsen netjes te kunnen stallen. De speeltuin aan de Frans Bastiaansestraat is op wens van de buurt iets vergroot om alle gewenste speeltoestellen te kunnen plaatsen. Er zijn een speelhuisje, schommels en een klimtoestel met glijbaan geplaatst. Met het lekkere weer opkomst kan er weer fijn buiten gespeeld worden.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kasterleepark podium voor de Zomertafel Algemeen 5 aug, 13:12
Afbeelding
De Plantijn wordt levendige stadsbuurt Algemeen 4 aug, 14:05
Afbeelding
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam Algemeen 4 aug, 12:46
Afbeelding
C’mon C’mon draait bij Oxville Cinema Algemeen 4 aug, 09:51
Afbeelding
Amsterdam Open Golf niet alleen voor pensionado’s Algemeen 3 aug, 16:19
Afbeelding
Rana en Joud zijn vrijwilligers bij Cybersoek Algemeen 3 aug, 09:39
Afbeelding
Politietips voor het voorkomen van inbraak op vakantie Algemeen 2 aug, 11:15
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Amsterdam Sand Sculpture Festival vertelt mooie verhalen over de Oeverlanden Algemeen 2 aug, 07:49
Afbeelding
Tip voor dagje uit: Stoomgemaal Halfweg draait aankomend weekend onder stoom Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Amsterdam is begonnen met vaccineren tegen apenpokken Algemeen 1 aug, 10:46
Afbeelding
Win tickets voor Strandfestival Zand! Algemeen 1 aug, 09:00
Afbeelding
Nieuwe Hemweg tijdelijk afgesloten Algemeen 30 jul, 11:31
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief