Hulp aan Oekraïne wordt overzichtelijk in de nieuwe website.
Hulp aan Oekraïne wordt overzichtelijk in de nieuwe website. (Foto: Pixabay)

Speciale website voor inzamelplekken voor Oekraïne

24 apr, 14:19 Algemeen

AMSTERDAM - Makers Guild Zaal van de Waag op de Amsterdamse Nieuwmarkt lanceren donderdag 28 april een hulpplatform, dat middels inzamelplekkenoekraine.nl in één klap online overzicht gaat bieden in het immer groeiende landschap van inzamelplekken voor Oekraïners die vanwege de oorlog hulp behoeven.

De lancering maakt deel uit van het avondvullende media-event ‘Tactical Media Meetup #1: How to navigate the (dis)information landscape’ dat om 20.00 uur begint.

Goederen doneren

“De animo om goederen te doneren is enorm en groeit met de dag. Wat steeds duidelijker werd, is dat steeds minder mensen een abstract tientje willen storten op een gironummer. Het menselijke aspect, het idee dat concrete spullen bij de slachtoffers terechtkomen speelt meer en meer een rol. Maar hoe doe je dat? Waar kun je terecht? Zijn de inzamelplekken betrouwbaar? Waar gaat het precies naartoe? Hoe meer dit soort vragen spelen bij potentiële donateurs, des te hoger wordt de drempel om ook daadwerkelijk in actie te komen”, vertelt de orgnaisatie achter het platform.

De website inzamelplekkenoekraine.nl gaat al die vragen, en meer, beantwoorden om zo die drempel te verlagen en deze uiteindelijk weg te nemen.

Informatie

Het platform belooft heldere, gestructureerde en betrouwbare informatie om donateurs te stimuleren, eventuele frustraties weg te nemen en de weg te wijzen in het soms onoverzichtelijke online woud van initiatieven. Want ieder initiatief heeft een eigen werkwijze, een eigen manier van communiceren. “Zo kunnen snel misverstanden ontstaan over welke goederen worden ingenomen, op welke tijdstippen ze kunnen worden gedoneerd, wat de maximale afmetingen zijn, wat de looptijd van een specifieke actie is, enzovoort. Het doel van inzamelplekkenoekraine.nl is een centrale online plek te worden om alle bestaande initiatieven voor iedere donateur helder en overzichtelijk te maken.”

Om de veiligheid en de kwaliteit van het platform te waarborgen wordt samengewerkt met een aantal professionele partners.

Noodzaak

De noodzaak voor donaties aan Oekraïne is nog onverminderd aanwezig. Sterker nog: het immense belang van dit initiatief zal volgens de organisatie nog groter worden na het einde van de oorlog, op het moment dat de Oekraïners voor de gigantische taak staan hun zwaar gehavende land weer op te bouwen.

De website inzamelplekkenoekraine.nl zal een constant evoluerend hulpplatform zijn met de voeten stevig in het heden, maar met een blik die steeds vooruit blijft kijken en inspeelt op alle ontwikkelingen in het oorlogsgebied.

Afbeelding
Rotary zorgt voor een gezond ontbijt voor ieder kind Algemeen 22 mei, 15:37
Afbeelding
Antoni van Leeuwenhoek zoekt vrijwilligers voor Het Gasthuis Algemeen 22 mei, 14:16
Afbeelding
Scholen organiseren De week van de Opgroeiwijk Algemeen 22 mei, 09:19
Afbeelding
Vijf miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland Algemeen 21 mei, 15:50
Afbeelding
Nieuw-West heeft stadsparkjes op daken woonboten Algemeen 21 mei, 10:55
Afbeelding
Transformatie en verduurzaming van Staalmanpleinbuurt feestelijk gevierd Algemeen 20 mei, 13:50
Afbeelding
The Worst Person in the World bij Oxville Cinema Algemeen 19 mei, 11:17
Afbeelding
Toch bouwvergunning afgegeven voor distributiecentrum Lutkemeerpolder Algemeen 18 mei, 15:50
Afbeelding
Riet en Nico Laan 60 jaar getrouwd Algemeen 18 mei, 06:33
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Protestactie tegen vliegoverlast Schiphol vreedzaam Algemeen 17 mei, 13:24
Afbeelding
Spring High Spreads Love voor Oekraïne Algemeen 17 mei, 13:23
Afbeelding
ZID Theater viert dertigjarig jubileum met Re-Dreams Algemeen 17 mei, 11:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.