Dé museumtocht tijdens je vakantie in Noord-Holland

Algemeen
Museumfans let op!
Museumfans let op! (Foto: Pexels)

Het is weer zo ver, we mogen weer: museumfans let op! Boek een vakantiehuis in Noord-Holland of plan een weekend vrij om cultuur te snuiven. Van het Rijksmuseum tot NEMO: voor iedere ervaring is er een goede plek om te bezoeken. De leukste musea op een rijtje voor u en uw metgezel tijdens een vakantie naar het Westen van dit kikkerlandje!

Wanneer u verblijft op een vakantiepark in Noord-Holland of u toevallig in de buurt van een van de vele musea hier bent, dan zijn het de volgende locaties die u bezoekt tijdens uw museumtocht.

Van Gogh museum

Als we het hebben over legendes, dan is Vincent van Gogh er een. Het museum bevat een grote verzameling van zijn werk. Van brieven tot tekeningen en schilderijen. Wilt u kennismaken met echte 19e -eeuwse kunst, dan moet u dit museum zeker in uw route opnemen.

Rijksmuseum

Wie Amsterdam zegt, zegt Rijksmuseum. En daar is zeker een reden voor. In dit museum ontdekt u de 17e-eeuwse kunst van onder andere Rembrandt en Vermeer. Naast het bewonderen van de vele beschilderde doeken, kunt u hier genieten van een rustmoment op het gras van het museumplein.

Anne Frank Huis

Een plek waar veel geschiedenis is geschreven: letterlijk. Anne Frank leeft nog altijd voort door haar bekende dagboek, wat voor een ieder die het wil lezen toegankelijk is. Om een nog beter beeld te krijgen van hoe het leven was als onderduiker, kunt u dit museum bezoeken: de plek waar familie Frank ondergedoken heeft gezeten.

NEMO Science Museum

Dit is een museum gemaakt voor de wetenschap: een enorme ‘boot’ aan het water waar experimenten gedaan worden en exposities en andere wonderen tentoongesteld worden. Kennis over natuurkunde, historische techniek, het heelal en de wiskunde komen hier samen.

Scheepvaartmuseum

De scheepvaart is, net als elk schilderij in de wereld, ook echte kunst. Van de navigatiesystemen en tekeningen over de zeevaart tot de echte schepen. In het Scheepvaartmuseum wordt jong en oud vermaakt.

In de buurt van deze musea? Dan weet u nu wat u kunt doen om uw dagen hier goed te vullen!