Natuurlijke activiteiten in de Lutkemeerpolder

Algemeen
Wormen zoeken tijdens een activiteit in de Lutkemeerpolder.
Wormen zoeken tijdens een activiteit in de Lutkemeerpolder. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - In de komende maanden wordt elke zondagmiddag een leuke activiteit in de Lutkemeerpolder georganiseerd. Daarmee worden de plannen en acties om er een Voedselpark te realiseren in deze mooie en bijzondere polder die pal tegen Amsterdam aan ligt nog eens onderstreept.

Voor de eerstkomende weken staat op het programma:

Zondag 8 mei: zaadbommetjes maken van 13.00 tot 14.30 uur. Met een handvol vruchtbare klei uit de Lutkemeerpolder en een schepje bloemenzaad maak je zaadbommetjes die de kracht bezitten om de stad of je tuin op te fleuren. Wie wil kan die middag ook meehelpen om richtingsborden te beschilderen die we over een paar weken op strategische plaatsen in de stad zullen ophangen om ‘de weg te wijzen’ naar het toekomstige voedselpark.

Zondag 15 mei: plantjes en zaden ruilen van 13.00 tot 17.00 uur. Heb je groente, kruiden of bloemen gezaaid en houd je zaailingen over die je met anderen wilt delen? Of doe je voordeel met wat anderen willen uitdelen. Voor je het weet kweek je je eigen eten in je tuin, op je balkon of in je vensterbank.

Zondag 22 mei: poldertekenen van 13 tot 14.30 uur. Kom wilde kruiden, bloemen of plantjes tekenen en geef je creatie kleur met zelfgemaakte natuurlijke verf. 

Meer informatie over deze activiteiten: voedselparkamsterdam.nl/actueel/. De agenda wordt geregeld aangevuld met nieuwe activiteiten. De activiteiten zijn gratis, maar een vrijwillige donatie aan Voedselpark Amsterdam wordt zeer gewaardeerd. Meer informatie: voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/.