De laatste editie van de Amsterdammer van het Jaar met publiek was in 2019.
De laatste editie van de Amsterdammer van het Jaar met publiek was in 2019. (Foto's: Jurre Rompa)

Stemmen voor Amsterdammer van het Jaar 2021 kan tot 14 mei

2 mei, 15:15 Algemeen

AMSTERDAM – Acht Amsterdammers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun stad en medemens, zijn genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar 2021. Amsterdam blijkt een onuitputtelijk aantal vrijwilligers te hebben dat zich barmhartig inzet voor hun stad en stadsgenoten. Net als andere jaren hebben Amsterdammers aan de oproep, om kandidaten voor te dragen, op grote schaal gehoor gegeven.

Zondag 15 mei maakt burgemeester Femke Halsema tijdens een live-uitzending van AT5 vanuit de ambtswoning bekend wie de Amsterdammer van het Jaar 2021 wordt, net als de tien winnaars van Amsterdammertje van het Jaar 2021. De uitzending begint om 12.00 uur. Tot en met vrijdag 13 mei kan er op de kandidaten worden gestemd via www. amsterdammervanhetjaar.nl. Op deze website worden de kandidaten voorgesteld en vertellen zij wat zij doen en waarom zij zijn genomineerd. Filmpjes van de kandidaten voor Amsterdammer en Amsterdammertjes van het Jaar zijn te vinden via: at5.nl.

Tekst loopt onder de foto door.


Kurano Bigiman werd vorig jaar Amsterdammer van het Jaar 2020 in het DeLaMar Theater zonder publiek. 

Amsterdammers hebben dit jaar weer veel vrijwilligers voorgedragen die voor de titel Amsterdammer van het jaar in aanmerking komen. Uit de grote stapel inzendingen zijn acht genomineerden gekozen. Dat is elk jaar weer een moeilijke klus, want eigenlijk verdienen alle vrijwilligers van de stad deze eretitel. Op de winnaars van Amsterdammertje kan niet worden gestemd. Amsterdammers hebben hun kandidaten ook voorgedragen. De jury van de organiserende Stichting Discussiëren Kun Je Leren, heeft zich gebogen over wie de winnaars zijn.

Genomineerden

Ook dit jaar is er weer een mooi reeks barmhartige Amsterdammers tot stand gekomen. De acht genomineerden voor de titel Amsterdammer van het Jaar 2021 zijn:

Julia Zegeling; woont in een studentenflat in Amsterdam-West waar op de gang een regenboogvlag in brand was gestoken. Ze liet het er niet mee bij zitten.

Mohamed Ettajiri en Fatimzahra Baba; als jongerenwerker en Buurtmoeder Nieuw-West hebben zij ervoor gezorgd dat de rellen die jongeren op Tussenmeer veroorzaakten vanwege de coronamaatregelen niet zijn geëscaleerd.

Pien ter Voert: initiatiefnemer van Het Lichthuis, een plek waar Amsterdammers met psychische problemen in het weekend terecht kunnen.

Kibret Mekonnen; een gevluchte journalist uit Ethiopië die het Amsterdams buurtfilmfestival organiseert om Amsterdammers te verbinden.

Lamyn Beilgaroui; sportpedagoog geeft kickbokstraining aan jongeren die dreigen te ontsporen en altijd een luisterend oor heeft.

Carleen De Lange; oprichtster van Veerkrachtig Betondorp en biedt hulp aan wie het nodig heeft in deze buurt.

Jason Bhugwandass; heeft als jongere in een gesloten jeugdzorginstelling gezeten en strijdt er nu voor om het beleid te veranderen.

Ellen Brudet; heeft een poppen- en cadeauwinkel met poppen met een eigen verhaal.

Alles over deze kandidaten is te vinden op www.amsterdammervanhetjaar.nl, waar van 1 tot en met 13 mei op hen worden gestemd. De uitzending is zondag 15 mei om 12.00 uur te zien op de Amsterdamse tv-zender AT5.

Afbeelding
OVNH: Green Soap Company Beste Onderneming van 2022 (MKB-Midden) Algemeen 25 mei, 21:42
Afbeelding
OVNH: Drystack Beste Onderneming van 2022 (MKB-Klein) Algemeen 25 mei, 20:47
Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Twee dagen Lentebraderie op Osdorpplein en Tussen Meer Algemeen 25 mei, 11:51
Afbeelding
De Opgang vertelt het geheim van Hemelvaart Algemeen 25 mei, 11:44
Afbeelding
Fabian oder Der Gang vor die Hunde draait bij Oxville Cinema Algemeen 24 mei, 13:21
Afbeelding
Ode aan Osdorp door rapper Hessel Du Mark Algemeen 24 mei, 10:16
Afbeelding
Boot Helena vaart niet meer tussen Oeverlanden en Amsterdamse Bos Algemeen 23 mei, 13:02
Afbeelding
SportContrainer Gerbrandypark daagt buitensporter uit Algemeen 23 mei, 08:20
Afbeelding
Rotary zorgt voor een gezond ontbijt voor ieder kind Algemeen 22 mei, 15:37
Afbeelding
Antoni van Leeuwenhoek zoekt vrijwilligers voor Het Gasthuis Algemeen 22 mei, 14:16
Afbeelding
Scholen organiseren De week van de Opgroeiwijk Algemeen 22 mei, 09:19
Afbeelding
Vijf miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland Algemeen 21 mei, 15:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.