Vernieuwingsplan Wildemanbuurt in gang gezet

Algemeen
De Wildemanbuurt wordt onder handen genomen.
De Wildemanbuurt wordt onder handen genomen. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Stadsdeel Nieuw-West, wooncorporatie Stadgenoot en de actiegroep Wildeman hebben begin vorige maand afgesproken om samen een plan te maken voor de verbetering van de woningen en de buurt. Nog voor de zomer wordt samen een bureau gekozen dat de participatie gaat trekken om tot dit vernieuwingsplan te komen.

Het gaat om het gebied tussen de Ookmeerweg, Notweg, Grasrijk en Nieuwe Laan. Actiegroep Wildeman zet zich al langer in voor sloop van de woningen in de Wildemanbuurt en heeft daarvoor handtekeningen opgehaald en een petitie aangeboden.

Het plan

Het vernieuwingsplan gaat over de verbetering van de woningen en de openbare ruimte. Er komt bijvoorbeeld in te staan welke blokken gesloopt en opnieuw worden gebouwd of gerenoveerd en hoe hoog de bebouwing wordt. Ook gaat het over groen en speelplekken.

Bij de ontwikkeling van het plan schakelen wordt de hulp ingeschakeld van een participatiebureau en een stedenbouwkundig bureau. De bureaus worden ook samen met Stadgenoot, bewoners en de actiegroep en bewonerscommissies geselecteerd. Ook komt er een technisch onderzoek naar de staat van de woningen. De planning is dat dit onderzoek uiterlijk eind september 2022 is afgerond. Hieruit komt belangrijke informatie voor het vernieuwingsplan.

Voor meer informatie: Stadgenoot tel. 511 8000, of Ouassima el Yakoubi, gebiedsmakelaar via: 06 - 1391 0224.