Mooie verhalen over Nieuw-West in nieuw deel Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Algemeen
Het zevende deel van de reeks Tussen Andreasplein en Zwarte Pad.
Het zevende deel van de reeks Tussen Andreasplein en Zwarte Pad.

NIEUW-WEST - Het zevende deel van de reeks Tussen Andreasplein en Zwarte Pad is uit. Dit ‘literair jaarboek voor Nieuw-West’ is in 2016 van start gegaan als een alternatief Boekenweekgeschenk, maar is sindsdien een eigen leven gaan leiden.

Het zevende deel is een verhalenbundel zoals altijd samengesteld door Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck.

Schrijvers

Fred Martin is voorzitter van Stichting de Driehoek, die zich nu al meer dan 25 jaar beijvert om Nieuw-West op allerlei manieren in het zonnetje te zetten. Van Spaendonck schreef muziektheater, verhalen en liedjes over het stadsdeel, waar hij opgroeide. Samen hebben ze gezorgd voor een afwisselende selectie. De participerende schrijvers komen uit Nieuw-West, wonen er, of schrijven erover.

Literaire code

De oude garde doopt zijn pen in vloeibare nostalgie als er over Geuzenveld of Slotermeer geschreven gaat worden, maar er is een jonge generatie gekomen die een heel andere toon aanslaat. Het boek is dan ook bepaald niet alleen een lofzang over die goeie ouwe tijd, toen je als kind de opgespoten landjes onveilig maakte met je pijl en boog van pvc-buizen en het gedreun van de heipalen nooit ver was. Jong en oud, vroeger en nu ontmoeten elkaar in een liefdevolle literaire ode aan een bloeiend stadsdeel.

Nieuwste deel

Het nieuwste deel bevat 172 pagina’s, 28 auteurs, waaronder: Karima Aissaoui, Luan Buleshkaj, Patrick van den Hanenberg, Hugo Hoes, Ingrid Hoogervorst, Bas Kok, Pim Ligtvoet, Vonne van der Meer, Frenk der Nederlanden, Thom Roep, Cathelijn Schilder, Hans van Wetering, Hetti Willemse en Sylvia Witteman.

Het boek kost 12,90 euro, te bestellen in de boekhandel: ISBN 978-94-90586-95-4, of via www.stichtingdriehoek.nl.