Alle bewoners rond het Staalmanplein waren welkom op een zomers buurtfeest.
Alle bewoners rond het Staalmanplein waren welkom op een zomers buurtfeest. (Foto: aangeleverd)

Transformatie en verduurzaming van Staalmanpleinbuurt feestelijk gevierd

Algemeen

NIEUW-WEST - Vijftien jaar geleden startte woningcorporatie de Alliantie met de grootscheepse renovatie van de Staalmanpleinbuurt. Begin dit jaar heeft Logchies renovatie en onderhoud de laatste woonblokken aan het Staalmanplein opgeleverd. Daarmee werd het tijd voor overdracht van woningcorporatie de Alliantie aan gemeente Amsterdam. Die legt na de zomer de laatste hand aan vernieuwing van de openbare ruimte.

Om deze mijlpaal te vieren, waren afgelopen woensdag alle bewoners rond het Staalmanplein welkom op een zomers buurtfeest. Onder de opzwepende klanken van een Brassband werden buurtbewoners opgehaald en verwelkomd op het feestelijk ingerichte plein. Veel gezelligheid, lekkere hapjes en sport en spel voor jong en oud.

Klus afmaken 

Uit handen van Egbert Dekker, manager Vastgoed bij de Alliantie, en Paulina Logchies, directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, ontving stadsdeelwethouder van Amsterdam Nieuw West, Ronald Mauer, heel toepasselijk een schep om de klus af te maken. 

“Dit project is een prachtig voorbeeld van de innovatieve manier waarop wij duurzame, fijne woningen realiseren”, vertelt Egbert Dekker. “Hier hebben we gerenoveerd en nieuw gebouwd met volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De woningen zijn van het gas af gegaan en alle daken liggen vol met zonnepanelen.”

Opleverfeest

Paulina Logchies: “We zijn trots zijn op het resultaat dat we vanuit onze duurzame samenwerking met de Alliantie en onze ketenpartners hebben behaald. Samen hebben we de transformatie en verduurzaming van de Staalmanpleinbuurt gerealiseerd. Het opleverfeest dat we voor de bewoners en alle betrokkenen hebben georganiseerd is een mooie uiting van de goede samenwerking, met de Alliantie en met gemeente Amsterdam.” Een levendig Staalmanplein Bijzonder in deze buurt is dat er vooral gekozen is voor renovatie in plaats van sloop. In totaal zijn er 283 woningen gerenoveerd in het sociale segment, middensegment en verkoop. Ook de drie kiosken op het plein zijn prachtig in stijl vernieuwd.”

Sluitstuk

Na de zomer begint de gemeente met de herinrichting van de openbare ruimte. Dit duurt ongeveer tien maanden. De herinrichting van de openbare ruimte is het sluitstuk van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt.

Zomer 2023 kan de buurt dan gebruikmaken van de nieuwe speelvoorzieningen in het uitgebreide Staalmanpark, genieten van de rust in de bloementuin en verblijven op het levendige en gezellige Staalmanplein. 

Ronald Mauer, stadsdeelbestuurder Nieuw-West, kijkt daar alvast naar uit. “De renovatie is mooi verlopen. De woningen zien er prachtig uit. Straks hebben we een prachtig opgeknapte openbare ruimte. Van oudsher zijn we een groen stadsdeel. Dat koesteren we en dat betekent ook extra aandacht voor groen.”

Egbert Dekker, manager Vastgoed bij de Alliantie, Ronald Mauer, stadsdeelbestuurder Nieuw-West en Paulina Logchies, directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud toasten op het succes van de Staalmanbuurt.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Hitklup at the Movies’, live in Paradiso Algemeen 21 jun, 06:55
Afbeelding
Kunstroute voert fietser langs pareltjes van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park Algemeen 20 jun, 16:52
Afbeelding
Jubileumconcert Muziekvereniging Amsterdam de Muzikale Tijdmachine Uitgaan 20 jun, 13:29
Afbeelding
Rhythm & blues tijdens Taste of Nieuw-West Algemeen 18 jun, 22:11
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
55-plussers fietsen samen door Nieuw-West Algemeen 17 jun, 17:20
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Banen te vinden op de duurzame banenmarkt Algemeen 17 jun, 10:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
Marty en Shilan maken de lekkerste maaltijden bij Samen Happen Algemeen 16 jun, 13:53
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief