Scholen organiseren De week van de Opgroeiwijk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - De vier basisscholen in Geuzenveld, De Timotheusschool, Pieter Jelles Troelstraschool, ‘t Koggeschip en de Goeman Borgesiusschool, werken intensief samen in een ‘pedagogische alliantie’. Vanuit hun pedagogische opdracht werken ze aan een verbonden buurt. Met als doel: het maken van een stevig netwerk rond alle kinderen van Geuzenveld.

Stadsdeel Nieuw-West faciliteert deze alliantie om zo voor opgroeiende kinderen een fijne omgeving te zijn. In de week van de Opgroeiwijk, van 18 tot en met 25 mei, is daar extra aandacht voor.

Voor elkaar zorgen

De basisscholen in Geuzenveld zoeken verbinding met ouders, lokale ondernemers en organisaties op gebied van welzijn, zorg, sport, kunst en cultuur. Centraal staat de vraag: “hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat jonge kinderen uit Geuzenveld goed toegerust naar de scholen komen, gelukkig kunnen worden, het fijn hebben in de wijk, waar het veilig is, waar je met plezier opgroeit! En wat kunnen wij daar met elkaar in betekenen?” Alle partners werken samen aan een compleet aanbod en een gezamenlijke pedagogische aanpak rond de kinderen in deze wijk. Dit verstevigt de ‘opvoedgemeenschap’ in Geuzenveld.

De scholen hebben afgelopen tijd gewerkt aan een concreet product; de Opgroeikaart. De kaart maakt jonge ouders wegwijs en lokt uit tot ontmoeting en verbinding met taal en spel.

Voor meer informatie: desamenwerking.nu/nieuw-west-thuis-best.