De Opgang vertelt het geheim van Hemelvaart

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Morgen, donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag, een feestdag uit de categorie Sint Maarten, Pasen en Pinksteren. Er zijn nog maar weinigen die weten wat het precies betekent, toch doen we er maar gezellig aan mee. Op je feestdagen moet je zuinig zijn.

De Opgang neemt daar geen genoegen mee. Er moet toch iets zijn, waardoor deze feestdagen in het verleden zo belangrijk geworden zijn. Wat is het geheim van Hemelvaartsdag?

Verhaal

In De Opgang gaan ze daar naar op zoek. Op Hemelvaartsdag komen ze daarvoor bij elkaar om het traditionele verhaal van de hemelvaart te lezen en staan daar samen bij stil, om een diepere betekenis op het spoor te komen.

Feestdag

Gezelligheid mag daarbij niet ontbreken. Het is tenslotte een feestdag. Vandaar dat er wordt afgesloten met een goed gevulde koffietafel. “Een fijn gezelschap van vrienden en vreemden heeft wel iets van de hemel weg”, volgens dominee  Martijn van Leerdam.

Bijeenkomst

Donderdag 26 mei in De Opgang, Tussen Meer 68 in Osdorp. Inloop vanaf 9.30 uur, de viering start om 10.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met De Regenbooggemeente en wijkgemeente Osdorp-Sloten van de Protestantse Kerk Amsterdam.