Van Eesteren opent buitententoonstelling Here Comes The Flood

Algemeen
Het Van Eesteren Museum opent een buitententoonstelling over hoog water.
Het Van Eesteren Museum opent een buitententoonstelling over hoog water. (Foto: eigen foto)

NIEUW-WEST - Het Van Eesteren Museum opent woensdag 1 juni de buitententoonstelling Here Comes The Flood, over wat er gebeurt als het water hoog komt te staan en de dijken breken.

Door het hele land fotografeerde kunstenaar Rem van den Bosch herkenbare plekken die kwetsbaar zijn. Voor de expositie in Amsterdam fotografeerde Van den Bosch ook op plekken in de hoofdstad zoals in de Watergraafsmeer, het Vondelpark en in de Johan Cruijff Arena zelf. Allemaal plekken die onder water zouden lopen zonder dijken, duinen en gemalen. Van den Bosch wil hiermee de kijker bewust maken van de gevolgen van klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Panelgesprek

De opening begint om 16.00 uur. Tevens is er een panelgesprek met onder andere hydroloog bij Waternet Maarten Ouboter, opdrachtgever programma klimaatadaptatie bij gemeente Amsterdam Matthijs Opheikens en fotograaf en maker Rem van den Bosch onder leiding van moderator en maker van de podcast ‘Wereld van Water’ Bart Krull. Om 17.00 uur is er een rondleiding bij Here Comes the Flood.