Open Groen Dag in Nieuw-West

Algemeen
Ontdekkingstocht door de stadswildernis De Bretten en het Pionierspark is één van de activiteiten op 19 juni.
Ontdekkingstocht door de stadswildernis De Bretten en het Pionierspark is één van de activiteiten op 19 juni. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Verschillende groene plekken in en rondom Amsterdam en Almere `zetten zondag 19 juni hun deuren open voor het grote publiek tijdens de Open Groen Dag 2022. Een dag om er op uit te trekken van stadsboerderij tot volkstuinparken en moestuinen. Ook in en om Nieuw-West is van alles te doen.

De Open Groen Dag geeft de kans om de natuur in de buurt te ontdekken. Niet alleen in Nieuw-West, ook in de rest van Amsterdam en bij de buren in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Op ruim 50 plekken is op 19 juni open huis. Er kan een kijkje worden genomen in allerlei tuinen en parken. Er zijn fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen.

Aanbod

Een greep uit het gratis aanbod in Nieuw-West: Ontdekkingstocht door de stadswildernis De Bretten en het Pionierspark; een unieke plek en verbinding in het landschap van Nieuw-West. Trek makkelijke kleren aan, breng een grote dosis nieuwsgierigheid mee en zet de zintuigen aan. De wandeling begint en eindigt op het Pionierspark. Bij terugkomst openen wordt het park geopend met hapjes uit de natuur en muziek uit de buurt.

Wandel of fiets door de Tuinen van West; wandeling op eigen gelegenheid over de volkstuinparken in de Osdorperbinnenpolder Noord. Of wandel en ontdek samen met de landschapsarchitect, die het Fluisterbos ontworpen heeft, door het Fluisterbos. Er is een afwisselende fietstocht door en langs vier polders met een eigen karakter.

Molen van Sloten; De Schoonste Wieken – Duurzaam voorproefje van de Open Monumentendag. Rondleidingen in de molen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur.

Open tuin safari

Open tuin safari in de Natuurtalent tuin; tuinontwerper Inge Slothouber ontvangt ontvangt de hele bezoekers en geeft de hele dag door rondleidingen. De Natuurtalent tuin bevindt zich op het terrein van MijnStadstuin tegenover de Pluktuin van West.

Fruittuinen Van Moerkerken; bezoek de fruittuinen in het openbaar groen van Nieuw-West. Bezoekers zijn op woensdag welkom om te proeven en producten te kopen en iedere zondag opent de Garden of Tea haar deuren.

Van Eesteren Museum; lezing ‘I can change the world with my two hands’ door Kunstenaar Natascha Hagenbeek.

Er zijn nog meer gratis activiteiten in Nieuw-West. Voor sommige onderdelen is aanmelding verplicht. Voor meer informatie en inschrijving activiteiten; wemakethecity.green/opengroendag/programma.