Banen te vinden op de duurzame banenmarkt

Algemeen
De Duurzame Banenmarkt wordt altijd druk bezocht.
De Duurzame Banenmarkt wordt altijd druk bezocht. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Op het nieuwe Ontwikkelplein in de OBA Slotermeer, Slotermeerlaan 103E, wordt donderdag 23 juni de duurzame banenmarkt gehouden, van 13.00 tot 15.00 uur.

De drie uiteenlopende organisaties, Startpunt, Samen aan de Slag en Oranje Energie, bundelen regelmatig hun krachten om twee belangrijke thema’s aan elkaar te verbinden: duurzaamheid en werkgelegenheid. Startpunt, Samen aan de Slag en Oranje Energie. 

Werkgevers aanwezig

De energietransitie loopt vertraging op omdat er niet genoeg mensen zijn te vinden om in deze groeiende sector te werken. Tien werkgevers staan met een kraampje op deze banenmarkt waarin ze uitleg geven over hun werk en hun vacatures. Het is een heel breed aanbod, van ongeschoold werk tot universitair en alles daar tussen in.

Banen

Om een paar voorbeelden te geven: De Jungle zoekt voor haar fix brigades leerling fixers die als enige eis hebben dat ze handig zijn en het vak willen leren. Janszon zoekt projectleiders die één van hun projecten met zonnepanelen kan organiseren. Het Werkgevers Service Punt heeft een selectie gemaakt van tien verschillende banen die ze presenteren. En als laatste zoekt de Fietskoerier ervaren fietsers om pakketjes per fiets rond te brengen.

Campagne

De gemeente Amsterdam is een campagne gestart onder de titel: Baan met Toekomst, en is dan ook aanwezig op de Duurzame Banenmarkt.

Ook degenen die werk hebben, maar willen veranderen, kunnen zich op deze banenmarkt laten inspireren.