55-plussers fietsen samen door Nieuw-West

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - In kleine groepjes mooie routes in en rondom Amsterdam fietsen. Dat gaan de twee nieuwe fietsgroepen doen die net van start zijn gegaan in Nieuw-West. Voor wie mee wil, kan zich nog aanmelden.  

Het startpunt en eindpunt van de routes is in Nieuw-West. De groep wordt opgesplitst in verschillende groepen, met verschil in afstand en tempo. Zo kan iedereen, op zijn of haar eigen niveau, meedoen. Wie een e-bike het eginft en graag langere afstanden aflegt of juist niet meer zo goed vooruitkomt en een rustig tempo fijn vindt, er is altijd een passende fietsgroep. De tocht duurt ongeveer anderhalf à twee  uur, na afloop is er koffie en thee. Deelname is gratis.

Elke donderdag  begint de groep om 10.00 uur voor iedereen van 55-plus. Elke maandag vanaf 10.00 uur, speciaal voor vrouwen van 55-plus. Aanmelden kan bij: Fiona van Diepen via: 06 4986 6880 of fvandiepen@teamsportservice.nl.

Doortrappen

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.