Kunstroute voert fietser langs pareltjes van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park

Algemeen
Ronald Mauer, voormalig stadsdeel bestuurder Amsterdam Nieuw West, en Elise Bos Eyssen programmamanager Spaarnwoude Park, mochten de eerste krijtuiting doen.
Ronald Mauer, voormalig stadsdeel bestuurder Amsterdam Nieuw West, en Elise Bos Eyssen programmamanager Spaarnwoude Park, mochten de eerste krijtuiting doen. (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST/HAARLEMMERMEER - De kunstroute van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park is vernieuwd. De audiofietsroute van 21 kilometer brengt fietsers langs verschillende kunstwerken tussen Amsterdam Sloterdijk en Halfweg Spaarnwoude Park. 

Een mooie manier om meer te weten te komen over de kunstobjecten en het groene landschap van de Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park.

Geverfd

De eerste krijtuiting ter promotie van de route werd door Ronald Mauer voormalig stadsdeel bestuurder Amsterdam Nieuw West en Elise Bos Eyssen programmamanager Spaarnwoude Park op straat geverfd. De komende periode zijn er op de route uitingen van krijtverf ter promotie van de audiotour te zien.


Deze boodschap blijft twee maanden tot een jaar zichtbaar.

De route is een verbinder tussen de stad en het groene landschap van De Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park. Al fietsend kom je meer te weten over de natuurrijke omgeving en de kunstobjecten. Uitrusten kan onderweg bij Brasserie Tommy’s, de Fruittuin van West en Café Bret. 

Boodschap

De route wordt onder aandacht gebracht door middel van milieuvriendelijke krijt-uitingen op de weg. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijft deze opvallende boodschap twee maanden tot een jaar zichtbaar. 

Vernieuwing

Recreatieschap Spaarnwoude, LaBGreen De Bretten en Kunst & Cultuur van Gemeente Amsterdam hebben samengewerkt aan vernieuwing van de route. Ieder kunstobject en groen landschap heeft een uniek verhaal. Door de audiotour kunnen fietsers genieten van een route vol bijzondere verhalen. 

Kijk voor meer informatie op www.spaarnwoudepark.nl.


Lekker op de fiets alle kunstwerken langs.