‘Hitklup at the Movies’, live in Paradiso

Algemeen
De finale tijdens een eerdere Hitklup.
De finale tijdens een eerdere Hitklup. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM – Grease, Fame, Dirty Dancing, het zijn slechts een paar films uit de jaren ‘70 en ’80, waarvan de muziek door veel muziek- en filmliefhebbers grijs is gedraaid. Dinsdag 12 juli herleven deze films weer op het podium van Paradiso, want na twee jaar afwezigheid is de Hitklup er weer. Het jaarlijkse feest in Paradiso met dit jaar als thema ‘De Hitklup at the Movies’.

Een goede film wordt door de muziek gedragen. Maar soms is de muziek van een film zó goed, dat je de liedjes nog kent terwijl je de film al lang bent vergeten. De Hitklup at the Movies brengt een ode aan de mooiste filmliedjes.

Prachtige Bondsongs

Wie heeft niet meegezongen met de liedjes uit Grease of Fame? Of met Time of my life uit Dirty Dancing. Maar presentator Leo Blokhuis gaat ook verder terug in de tijd: wie weet nog uit welke film Que sera sera is? En hoe zal het gaan met Mrs Robinson, voelt zij zich Zo verdomd alleen? Maar ook prachtig Bondsongs ontbreken niet.

 Tekst loopt onder de foto door.


Muziekliefhebber Leo Blokhuis presenteert de avond in Paradiso.(Foto: Martin Pluimers)                     

Leo Blokhuis, muziekliefhebber maar ook wel popprofessor genoemd, presenteert niet voor niets deze avond. Hij weet als geen ander boeiend te vertellen over muziek en kent veel details van deze muziekfilms die hij graag met publiek deelt. “De Hitklup is altijd een ongelofelijk warm, hartelijk en vrolijk feest. Ik heb het enorm gemist de afgelopen jaren. We hebben de plannen al zo lang klaar liggen, bleven er wat aan poetsen en ik kan niet wachten om naar Paradiso te gaan. Ik mag de boel presenteren, maar ik geniet zelf net zo hard als het publiek van de fantastische band van Jan en al die geweldige solisten”, bekent Blokhuis.

Geweldige line-up

De muziek komt deze avond van de band Jan Robijns, met een geweldige line-up van zangers en zangeressen, zoals Anneke van Giersbergen, Beatrice van der Poel, Cato van Dijck, Henk Hofstede, Monique Klemann, Jim de Groot, Lucretia van der Vloot, Martin van der Starre, Mieke Stemerdink, Rayen Panday, Ricky Koole, Sofie Winterson, Aysha de Groot (aka Meis) en Sjors van der Panne.

DJ Ir. Vendermeulen draait na afloop plaatjes.

Een kaartje kost 28 euro, online te bestellen via :paradiso.nl.