Fototentoonstelling: Onze Blik op Slotervaart

Algemeen
Eén van de foto's van de cursisten die hun blik op Slotervaart hebben vastgelegd.
Eén van de foto's van de cursisten die hun blik op Slotervaart hebben vastgelegd.

NIEUW-WEST - Als je ergens al wat langer woont, dan ‘zie’ je je eigen omgeving vaak niet meer. Gedachteloos loop je iedere dag weer langs dezelfde plekken. Tijdens de fotoworkshop ‘Onze blik op Slotervaart’ trokken bewoners met fotograaf Karin van de Wiel de buurt in. Met een camera in de hand, verkenden ze samen de straten, pleinen en plantsoenen van Slotervaart.

Zaterdag 9 juli opent Samen Slotervaart de foto expositie ‘Onze Blik op Slotervaart’ op het August Allebéplein om 13.00 uur.

Straatexpositie

In de korte tijd van de workshop ontstond er een warme, gezellige groep die met elkaar de expositie heeft samengesteld. Ook werd nagedacht over het stadsdeel in woorden konden worden gevangen. Het resultaat is te zien in de straatexpositie. De expositie is twee weken te zien op het plein: van 9 juli tot en met 23 juli. Daarna zal de expositie worden verplaatst naar andere plekken in het stadsdeel.

Tekst loopt onder de foto door.


.Een blik op Slotervaart.

Schrijver en buurtbewoner van Slotervaart Abdelkader Benali Schrijver gaat spreken tijdens de opening. Ook Angie Koelewijn, buurtbewoner en deelnemer ‘Onze Blik op Slotervaart’ en Larissa Korporaal, initiatiefnemer Samen Slotervaart, staan op het programma.

Verbonden

Samen Slotervaart is ontstaan uit een groep mensen die iedere week op woensdag de buurt schoonmaakt. Dit is uitgegroeid tot een beweging van mensen die de buurt niet alleen schoon, maar ook veilig en verbonden wil maken. Er wordt gepraat en geluisterd naar mensen uit de buurt om te horen wat ze willen. Er worden bewoners uitgenodigd om na te denken over hun buurt, wat ze belangrijk vinden en vooral wat ze zelf kunnen doen.

Wie wil meedoen kan zich melden bij Larissa: 06-15903279 of larissakorporaal@gmail.com.