Open tuin- en Imkerijdag bij Volkstuinpark De Eendracht

Algemeen
Imkers staan klaar om van alles over het volkstuinpark en bijen te vertellen
Imkers staan klaar om van alles over het volkstuinpark en bijen te vertellen (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST -  Bij Volkstuinpark De Eendracht wordt zaterdag, 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur het Bijenpark opengesteld voor belangstellenden. 

Zowel imkers als tuiniers staan klaar om van alles over het volkstuinpark en bijen te vertellen. “Bezoekers zullen blij verrast zijn als ze al die mooie tuinen zien”, belooft Aleid van Wifferen van het volkstuinpark.

Bezoekje waard

Er vinden allerlei activiteiten plaats die met bloemen en bijen te maken hebben. De imkertuinen kunnen bezocht worden, er wordt honing geslingerd en verkocht en biologische kweker Paul Wiering biedt zijn planten te koop aan. Ook het museum is zeker een bezoekje waard. Er is een stekjesbeurs en er is koffie, thee en limonade.


Het volkstuinpark is een bezoekje waard.

Parkeerruimte is beperkt aanwezig. Volkstuinpark De Eendracht is te vinden aan de Joris van den Berghweg 4. Beter om op de fiets te komen, want er is beperkt parkeerruimte.

Voor meer informatie: www.bijenpark.nl.


Volkstuinpark De Eendracht

Volkstuinpark De Eendracht werd opgericht in 1962 en biedt plaats aan bijna 240 tuinhuisjes. Tuinpark De Eendracht is een verblijfsrecreatief volkstuinpark van de Amsterdamse Bond van Volkstuinders. De ‘bewoners’ hebben de grond van de volkstuin in gebruik en onderhouden, samen met De Eendracht, de algemene ruimte. Tuinpark De Eendracht vind je in een aangelegd natuurgebied in Geuzenveld-Osdorp. De volkstuinen maken onderdeel uit van recreatiegebied Tuinen van West.

Volkstuin in Amsterdam

Ben je op zoek naar een volkstuin in Amsterdam? Houd de website van Volkstuinpark De Eendracht dan goed in de gaten. Op dit moment zijn er geen beschikbare tuinen, maar wanneer er een plekje vrijkomt op tuinpark De Eendracht wordt dit direct gemeld op de website: www.volkstuinparkdeeendracht.nl.