De tafelgasten van de show, allemaal aan de gezonde voeding.
De tafelgasten van de show, allemaal aan de gezonde voeding. (Foto: aangeleverd)

‘Fit op jouw manier’ talkshow uit Nieuw-West over veranderingen in eetpatroon

Algemeen

NIEUW-WEST - Wie zich wel iets fitter zou willen voelen, kan zich laten inspireren door de tafelgasten van de talkshow ‘Fit op jouw manier’. Volgens culinair schrijver en ondernemer Nadia Zerouali, één van de gasten én ambassadeur, kan dat al met kleine veranderingen in je eetpatroon. “Zet een schaal met fruit op grijphoogte en kook met veel groenten. Dat is lekker en betaalbaar. En eet niks wat je oma niet kent. Dus geen pakjes en zakjes.”

Vanuit het hart van Amsterdam Nieuw-West, in cultureel centrum De Serre, ging het gesprek onder leiding van Raja Felgata en Khalid Ouaziz van het communitybureau Mr & Mrs Oasis, over het belang van een gezonde leefstijl en hoe je met kleine stappen fitter kan worden en blijven.

Gezondere keuzes 

“Wij vinden het belangrijk om het gesprek te blijven voeren met community leaders over uiteenlopende thema’s. Veel mensen hebben nog een ongezond eetpatroon. We willen met de Fit op jouw manier ambassadeurs uit Amsterdam, mensen tips geven hoe ze betere en gezondere keuzes maken.”

Aan tafel zaten culinair schrijver en ondernemer Nadia Zerouali, GGD-arts Salem Zeggay, trainer en maatschappelijk werker Youssef Akhnikh en bewoner uit Amsterdam-West Latifa. Chefkok Zina Abboud maakte live een heerlijke tabouleh met verse ingrediënten klaar. Youssef Akhnikh: “Houd het laagdrempelig en begin met kleine doelen en kleine stapjes. Dat kan een wandeling zijn of een work-out in je woonkamer via het internet. Soms helpt het om een groepje te vinden. Mijn moeder wandelt ook met vriendinnen bijvoorbeeld.”

Meer energie

Waarom is het zo belangrijk om fit(ter) te zijn? Enthousiaste wandelaar Latifa: “Als ik een uurtje heb gewandeld met de groep vrouwen van Stichting Samen Sterk Vrouwen West, zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik me fitter.” GGD-arts Salem Zeggay ondersteunt dat. “Op de korte termijn merk je vrij snel dat je veel meer energie hebt als je voldoende beweegt en gezond eet. Je kunt je beter concentreren op je werk. Op de lange termijn is het vooral goed voor je gezondheid. Je hebt minder kans op overgewicht en minder kans op ziektes zoals hartproblemen, hoge bloeddruk of suikerziekte.”

De talkshow is gemaakt in opdracht van het ministerie van VWS, als onderdeel van de campagne Fit op jouw manier. De talkshow kan worden bekeken via: fitopjouwmanier.nl/talkshow.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Toevallige vondst Chileense muurschildering Osdorpplein gerestaureerd Algemeen 24 sep, 09:34
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
OBA stimuleert digitale zelfredzaamheid Algemeen 23 sep, 10:32
Afbeelding
Slotermeerschooldirecteur zwaait af: Dag Ron! Algemeen 22 sep, 16:05
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022 Algemeen 22 sep, 09:08
Afbeelding
Nieuwe proef met preventief fouilleren op wapens ook in Nieuw-West Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:35
Afbeelding
Tips voor het schrijven van een knallende vacature Algemeen 20 sep, 16:05
Afbeelding
Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget Algemeen 20 sep, 08:17
Afbeelding
Gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten onthuld Algemeen 19 sep, 12:39
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Amsterdam Algemeen 19 sep, 08:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief