Zwerftocht naar Landbok in stadswildernis De Lange Bretten

Algemeen
Voor de Hollandse Landbok begrazing essentieel in De Bretten.
Voor de Hollandse Landbok begrazing essentieel in De Bretten. (Foto: Henk van Bruggen)

NIEUW-WEST  - De boswachter van Landschap Noord-Holland neemt zondag 17 juli belangstellenden mee met een wandeltocht door De Lange Bretten, een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Bokken bijvoorbeeld, zijn voor dit gebied belangrijk voor de begrazing.

Direct om de hoek van de westelijke Amsterdamse woonwijken ligt een prachtig struin- en wandelgebied: De Lange Bretten. Om dit grote natuurgebied wat beter te leren kennen neemt de boswachter bezoekers mee op een zwerftocht door de rietvelden en ruigtes van het gebied.

Natuurbeheer

De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten, het natuurbeheer en alles wat de groep onderweg tegenkomt.

Bij de bokken geeft hij uitleg over de Hollandse Landbok en waarom begrazing essentieel is voor dit gebied.

Wandelschoenen

De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein nabij Speeltuin De Brettenburg aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.

Trek goede wandelschoenen aan en als mogelijk neem een verrekijker mee. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Meer informatie en reserveren via: www.gaatumee.nl. De wandeling is van 10.00 tot 11.30 uur.