Vernieuwing Wildemanbuurt in de startblokken

Algemeen
Wat wordt gesloopt en wat vernieuwd in de Wildemanbuurt?
Wat wordt gesloopt en wat vernieuwd in de Wildemanbuurt? (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - De vijf vrouwen van Actiegroep Wildeman waren in 2010 teleurgesteld dat het vernieuwingsplan voor de Wildemanbuurt door de economische crisis toen niet is uitgevoerd. Het vernieuwingsplan was toen gemaakt door de buurt en vastgesteld. Begin april heeft het stadsdeel met Stadgenoot en de Actiegroep Wildeman afgesproken om samen een plan te maken voor de vernieuwing van de Wildemanbuurt.

De vrouwen zijn destijds langs deuren gegaan om te ontdekken wat buurtbewoners ervan vonden. Ze kwamen erachter dat 70 procent van de 600 huishoudens het eens is met de sloop. In het plan staat bijvoorbeeld welke blokken er worden gesloopt, hoe de nieuwbouw eruit gaat zien, hoe hoog de nieuwbouw wordt, welke blokken er worden vernieuwd. Het plan gaat ook over groen en speelplekken.

Onderzoek

Een bureau dat samen met de actiegroep, bewonerscommissies en Stadgenoot is geselecteerd (Stipo) gaat nu verder onderzoek doen. Dat  moet helder maken wat de wensen en behoeftes van bewoners zijn. Dat kan over van alles gaan, bijvoorbeeld over sloop en vernieuwing, aanpak van de openbare ruimte, de financieel-economische positie van de bewoners in de wijk. Dit onderzoek is eind 2022, begin 2023 klaar.

Ook komt er een technisch onderzoek naar de staat van de woningen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Alphaplan. We verwachting is dat dit onderzoek eind september 2022 klaar is. Hieruit komt belangrijke informatie voor het vernieuwingsplan. Bewoners worden hiervan op de hoogte gesteld.

Spreekuren

De actiegroep houdt regelmatig spreekuren bij Station Wildeman op maandagavond. Stadgenoot en gemeente zijn hier ook regelmatig bij aanwezig. Om op de hoogte te blijven van nieuws en andere activiteiten van de actiegroep kan een Whatsapp-bericht gestuurd aan 06-85756767 of actiegroep.wildemanbuurt@hotmail.com  gemaild om toegevoegd te worden aan de app-groep.