Rana en Joud zijn vrijwilligers bij Cybersoek

Algemeen
Rana en Joud hebben het naar hun zin als vrijwilliger bij Cybersoek.
Rana en Joud hebben het naar hun zin als vrijwilliger bij Cybersoek. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de buurt en de stad. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar wat doen ze eigenlijk? In de rubriek ‘5 vragen aan…’ beantwoorden vrijwilligers uit Nieuw West vragen over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners.

Wat is jouw/jullie naam en de naam van de organisatie waar je/jullie vrijwilligerswerk doen?

“Wij zijn Rana en Joud ,zijn zelf bijna twintig en doen allebei vrijwilligerswerk met jongeren voor Cybersoek. Het project heet Cyberschool.”

Wat doe je als vrijwilliger, wat zijn jouw taken?

Rana: “Ik help kinderen met de programma’s Excel, PowerPoint en Word. Zodat zij - als ze straks hun eigen apparaat hebben- erop kunnen werken met die programma’s.”

Joud“Ik werk als begeleider tijdens de workshops die op verschillende dagen en locaties gegeven worden. Ik beantwoord vragen van de deelnemers en geef uitleg aan degene die iets niet begrijpen.“

 Waarom ben je hier vrijwilligerswerk gaan doen?

Rana: “Ik ben hier vrijwilligerswerk gaan doen, want ik vind het heel leuk om kinderen te helpen met een computer te werken en ik vind met computers werken heel fijn dus leek het me mooi om beide te combineren.”

Joud: “Ik ben hier begonnen als vrijwilliger omdat het een hele fijne organisatie is waar de werknemers en vrijwilliger met respect worden behandelt en er is een hele fijne sfeer. Het helpt ook dat het dichtbij mijn huis is.”

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder?

Rana: “Het werken met kinderen maakt het werk heel leuk, want het is fijn om een start te maken aan het introduceren van bepaalde programma’s op de computer en dat zij door jou iets nieuws hebben geleerd maakt mij heel blij. Iets voor anderen betekenen in het algemeen.”

Joud“Ik vind het leuk om mensen te helpen als ze er niet uitkomen en werken met jongeren is altijd leuk en vol met verrassingen.”

Wat betekent deze vrijwilligersorganisatie of dit initiatief voor de mensen in Nieuw-West en in de buurt?

Rana: “Het is een hele fijne vrijwilligersorganisatie en je kan mensen omhoog helpen door hen iets nieuws te leren. Je bent vaker bezig met de computer wat onmisbaar is deze tijd. Dus deze organisatie betekent veel voor jonge kinderen die niet zo goed weten om te gaan met een computer.”

Joud: “Dit betekent dat ze altijd iemand zullen vinden die ze graag wil helpen en enthousiast zullen zijn.”

Over Cybersoek

Cybersoek helpt gratis bij het gebruik van de laptop, tablet en smartphone. Cybersoek is dé plek in Amsterdam waar onder begeleiding van professionals aan digitale vaardigheden wordt gewerkt. Belangstellenden kunnen langskomen voor een praatje, voor hulp en advies of meedoen met één van de programma’s. 

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk?

Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam: www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures. Of bel voor een persoonlijk gesprek in Nieuw West: 06-34030720 of mail naar nieuwwest@vca.nu.