De Plantijn wordt levendige stadsbuurt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Gemeente Amsterdam)

NIEUW-WEST - Het Antoni van Leeuwenhoek, Sanquin, Cordaan en het Centrum voor Zorg Slotervaart werken samen om van De Plantijn in Amsterdam Nieuw-West een levendige stadsbuurt te maken. Een plek waar wonen, zorg, onderzoek en onderwijs samengaan. De Plantijn is een van de zes deelgebieden van de toekomstige stadswijk Schinkelkwartier.

De Plantijn wordt levendige stadsbuurt

Eind 2021 stelde het College van B en W de projectnota Schinkelkwartier vast. Met dit plan verandert het gebied van een werkgebied in een levendige en groene stadswijk waarin wonen en werken worden gecombineerd. Ook is er ruimte en aandacht voor ondernemen en maatschappelijke voorzieningen. Het gebied Schinkelkwartier ligt op de grens van Amsterdam Nieuw-West en Zuid.

Toekomstige inrichting

De Plantijn ligt in de noordwestelijke hoek van het Schinkelkwartier. Daar zitten nu het Antoni van Leeuwenhoek, Sanquin, Centrum voor Zorg Slotervaart en verpleeghuis Hof van Sloten van Cordaan. Deze partijen werken samen in de Stichting De Plantijn. Zij hebben nieuwe ideeën en ontwikkelden een plan voor de toekomstige inrichting. Dit plan sluit aan op de projectnota Schinkelkwartier en wordt samen met ons verder uitgewerkt en uitgevoerd.

Wegen verbeterd

Voor de stadsbuurt worden de wegen in de wijk verbeterd en komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Ook wordt de gemeenschappelijke ruimte beter ingericht met veel groen en plek voor ontmoeting in het centrum van deze buurt.