Stage lopen in de zorg bij het WijkLeerbedrijf Nieuw-West

Algemeen
Er is altijd behoefte aan zorgverleners voor mensen in de wijk.
Er is altijd behoefte aan zorgverleners voor mensen in de wijk. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het WijkLeerbedrijf is een locatie waar Amsterdammers de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 kunnen volgen. Deelnemers maken er huiswerk, volgen workshops en delen ervaringen met klasgenoten. Tijdens de opleiding worden zij intensief begeleid en geholpen door de coördinator van het WijkLeerbedrijf. Ook met het regelen van kinderopvang. Na de behaalde opleiding worden deelnemers geholpen met een baan in de zorg.

In september start er weer een nieuwe groep in Vrouw & Vaart in Osdorp. Vanwege de vele aanmeldingen start in september een tweede groep bij broedplaats De Vlught in Slotermeer! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via: amsterdam@wijkleerbedrijf.nl.

Beschikbaar

Deelnemers moeten wel in Amsterdam wonen, een uitkering ontvangen of als niet-uitkeringsgerechte geregistreerd staan. Verdere vereisten zijn: 24 uur per week beschikbaar zijn, de beheersing van de Nederlandse taal minimaal op A2 niveau en werken op laptop moet geen probleem zijn.

Stage lopen

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn duurt anderhalf jaar in het WijkLeerbedrijf met één dag in de week les van docenten van het ROC van Amsterdam. Daarnaast wordt er twee dagen per week stage gelopen. Eerst bij bewoners in de wijk door wijkbewoners te ondersteunen bij lichte huishoudelijke taken en activiteiten zoals wandelen, samen koken of een spelletje doen. Na ongeveer negen maanden wordt er gestage gelopen bij een zorgorganisatie en het  uitvoeren van zorgtaken geleerd, zoals ondersteunen bij douchen, aan- en uitkleden en het eten en drinken.

Contact

Het WijkLeerbedrijf is altijd op zoek naar wijkbewoners die behoefte hebben aan meer contact en een helpende hand. Tijdens een intakegesprek wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn en welke dag de student bij iemand langs kan komen. De student komt wekelijks tweeënhalf tot drie uur langs voor extra hulp. Dit kan op tijdelijke of structurele basis. Voor meer informatie: tel. 06 14754885 of amsterdamnieuwwest@wijkleerbedrijf.nl.

_