Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer

Algemeen
De winnaars gingen op de foto.
De winnaars gingen op de foto. (Foto's: Peter Vreeswijk)

NIEUW-WEST - Na maanden van voorbereiding kon Diana Barnhoorn, van hoofdsponsor Makelaars Barnhoorn Vermeer, afgelopen zaterdag het startsein geven voor twee dagen Amsterdam Open Golf Evenement. Onder luid applaus probeerde zij daartoe de bal met haar putter uit te holen en dat lukte. Daarna gingen alle activiteiten van start in de vorm van clinics, 9 holes Stableford en 18 holes Strokeplay wedstrijden met op zondag nog de shortgolf wedstrijd. Voor de clinics hadden zich in totaal 33 deelnemers aangemeld en voor de 9 holes en 18 holes wedstrijden, te spelen over twee dagen, respectievelijk 25 en 40 deelnemers.

Saskia Vreeswijk

De reden om dit evenement te organiseren is om mensen op een vrijblijvende manier kennis te laten maken met de golfsport, maar gelijktijdig, door middel van sponsoring, zoveel mogelijk geld te genereren voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Tijdens de clinics werden de deelnemers de eerste beginselen van de golfsport bijgebracht door ervaren spelers van de club. Op drie onderdelen viel er wat te leren: chippen, putten en afslaan op de drivingrange. Tenslotte kon er op de shortgolf baan nog enige holes worden gelopen. Naar verluid hebben de deelnemers zich opperbest vermaakt en hopelijk gaat dit de club nieuwe leden opleveren.

Tekst loopt onder de foto door.


Tiny van Brunschot (rechts) met de cheque voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Op de afsluitende dag werd al vroeg gestart met de laatste 18 holes wedstrijd, gevolgd door de laatste clinic, de shortgolfwedstrijd en de 9 holes wedstrijd.

Veiling

Toen iedereen  was ‘uitgespeeld’ en kon er in de horecatent onder het genot van een hapje en een drankje worden genoten van de muziek met discjockey. Een warming up naar de komst van Ben van Dijk. Deze begon rond half vijf met de veiling van drie kavels waarvan de opbrengst uiteraard bestemd is voor de Foundation. In enige inleidende woorden benadrukte Ben dat een ieder in zijn directe of indirecte omgeving met kanker te maken heeft of heeft gehad. Ook hij heeft die ervaring met een goede vriend die er wellicht dankzij de wetenschappelijke onderzoeken nog steeds is. Dus bieden maar. De eerste kavel, beschikbaar gesteld door Patrick van Vloerenplus, bestond uit een 18-holes voucher op golfbaan De Turfvaert in Rijsbergen. De tweede kavel, beschikbaar gesteld door Golfresort Zuid-Drenthe, bestaande uit een overnachting voor twee personen en 2 maal golf in het mooie Erica. De derde kavel spande iedere kroon. Het verfbedrijf van Peter Engels had een 7-daags verblijf in de Ngala Lodge in Gambia ter beschikking gesteld. Op alle drie de kavels werd flink geboden met een totaal resultaat van duizend euro.

Daarna volgde een uitgebreide prijsuitreiking van alle wedstrijden, waarna nog tijd was voor een fotomoment met alle winnaars.

Vrijwilligers

Na enige lovende woorden van voorzitter Lenie Goudsmit met betrekking tot de goede organisatie van het evenement nam medeorganisator Tiny van Brunschot het woord. Hij gaf aan dat dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest zonder de 28 vrijwilligers die zich niet alleen deze twee dagen maar al maanden hebben ingezet om het evenement te doen slagen. En dat is gelukt. Er kan uiteindelijk een cheque van 2015 ter beschikking worden gesteld aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.


Naast de wedstrijden werden er ook clinics gegeven.